Marco: “Rajoy hauria de pujar a les rodalies, el principal problema ferroviari de Castelló”

L'alcaldessa demana tarifes de l'AVE adequades a la realitat econòmica de les famílies castellonenques.

Publicitat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, convida al president del Govern, Mariano Rajoy, a pujar als trens de rodalies quan baixe de l’AVE, que li portarà des de Madrid a la capital de la Plana. “La posada en servei de l’AVE no ha d’emmascarar, que el principal problema de comunicació per ferrocarril que ara mateix té Castelló és la xarxa de Rodalies”, indica. “Fa falta invertir en els trens de curt recorregut, que són els que més utilitzen els castellonencs per qüestió laboral i d’estudis”, afirma.

Marco, reitera, que des del Govern municipal, “s’està reivindicant des de 2015 la millora de la connexió per tren amb València. El servei ha patit retards i anul·lacions de viatges a causa de les obres de l’anomenat tercer fil per a l’arribada de l’AVE, la qual cosa ha generat molèsties importants para milers d’usuaris, a més de greus pèrdues econòmiques”.

PublicitatRovira  

La demanda s’estén, a més, a les Rodalies cap al nord, amb les comarques del Maestrat. “El ple de la Corporació ha deixat clar que volem una línia ferroviària que done el servei que els residents del Maestrat demanden, perquè açò, a més, confirma la vocació que té Castelló de ser capital metropolitana i provincial”, afegeix.

“L’arribada de l’AVE ha de ser “una oportunitat per a Castelló i per a açò necessitem comptar amb el suport de Renfe, del Govern central i de totes les administracions públiques”, apunta Marco, que censura que “la promoció especial dels bitllets de l’AVE Castelló-Madrid no tinga en compte la celebració de la Magdalena i acabe el 28 de febrer”.
Marco, destaca que “Castelló compta amb unes Festes d’Interés Turístic Internacional i cal fer tots els esforços possibles perquè servisquen d’estímul a l’economia i ajuden a la creació d’ocupació”. A la seua manera de veure, “les festes de Castelló són una enorme oportunitat per al rellançament turístic i comercial, com està quedant demostrat en Fitur aquests dies”.

A més de reclamar, que les tarifes promocionals de l’AVE incloguen les dates de la Magdalena, l’alcaldessa exigeix també que es tinga en compte “la realitat econòmica actual de les famílies castellonenques i s’establisquen tarifes baixes de forma permanent per a incentivar l’arribada de visitants des de la capital d’Espanya durant tot l’any i desestacionalitzar el turisme”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela