Rodríguez demana que declaren com a testimonis en el cas Alqueria càrrecs de PSPV i Compromís

Entre ells, es troben qui va ser el seu cap de gabinet en la institució José Manuel Orengo o l'actual vicepresidenta i membre de la coalició valencianista, Maria Josep Amigó.

L’expresident socialista de la Diputació de València Jorge Rodríguez –investigat en el cas Alqueria per presumptes irregularitats en les contractacions en l’empresa Divalterra, dependent de la corporació provincial– ha sol·licitat que compareguen com a testimonis en la causa diversos representants del PSOE i de Compromís. Entre ells, es troben qui va ser el seu cap de gabinet en la institució José Manuel Orengo o l’actual vicepresidenta i membre de la coalició valencianista, Maria Josep Amigó.

Així figura en un escrit presentat per Rodríguez al Jutjat d’Instrucció número 9 de València, que s’ocupa d’aquesta causa oberta per suposades irregularitats en la contractació de set alts directius de Divalterra, l’antiga Imelsa.

L’exmàxim responsable de la Diputació –i actual alcalde d’Ontinyent (València) després de ser reelegit amb la seua nova formació política, La Vall ens Uneix– va ser detingut en el marc d’aquesta investigació per presumpta prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

En la seua sol·licitud, presentada el 17 de setembre i a la qual ha tingut accés Europa Press, la defensa de Rodríguez demana que se cite com a testimonis a José Manuel Orengo, exportaveu del grup socialista en la Diputació i excap de gabinet del propi Rodríguez. També estan en la llista els exdiputats provincials socialistes Concha Andrés i Pablo Seguí.

Respecte a Compromís, l’expresident demana que declaren Maria Josep Amigó i Xavi Rius –que actualment ocupen la vicepresidència i l’àrea de Cultura– i els exdiputats per la coalició Emili Altur i Josep Bort.

ValenciàEspañol