18:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rodríguez destaca l’aportació de les Falles de Xàtiva a la declaració de la festa com a patrimoni universal

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha visitat les Falles de Xàtiva, on ha reivindicat el paper de les comissions falleres de les comarques valencianes en el manteniment d’aquesta tradició festiva centenària que, en el cas de la capital de la Costera, va ser la primera localitat fora de València que va plantar un monument faller, l’any 1865.

Per a Rodríguez, “el mèrit d’haver aconseguit el reconeixement de la UNESCO com a festa universal és tant de les Falles de València com de les comissions de totes les comarques que, com en el cas de Xàtiva i la Costera, formen part d’aquesta tradició de tots els valencians, que es converteix en un dels nostres grans esdeveniments de cara al món”.

Acompanyat per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i les falleres majors de la Junta Local, Carla Sanchís i Teresa Aparicio, el president de la Diputació s’ha desplaçat fins al Museu Faller de Xàtiva, seu de la Junta Local Fallera del municipi. Allí, al costat de l’alcalde i les falleres majors, ha descobert una placa commemorativa de la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Amb aquesta placa, el consistori ha volgut destacar la importància d’aquest reconeixement no solament per al col·lectiu faller sinó també per a aquells municipis, com Xàtiva, en els quals les Falles són part de la seua història com a poble. En paraules de Roger Cerdà, “les Falles de Xàtiva suposen un fort impuls econòmic i un treball de tot l’any que serveix per a vertebrar la ciutat”.

La ruta fallera del president de la Diputació a Xàtiva s’ha iniciat en l’Ajuntament, on Rodríguez ha assegurat davant els membres de la Corporació local que la Diputació continuarà ajudant als municipis com ho ha estat fent des de l’inici de la legislatura, amb un important increment de les transferències directes als ajuntaments i el reforç de l’autonomia d’alcaldes i alcaldesses. Per la seua banda, l’alcalde, Roger Cerdà, ha destacat que “el suport de la Diputació a Xàtiva ha sigut constant des del primer moment amb aquest equip de govern provincial”.

Rodríguez i Cerdà, al costat de la resta de la comitiva fallera, han posat fi al recorregut amb l’assistència a la mascletà, que com és tradició en la capital de la Costera, s’ha disparat des del Jardí de la Pau. De camí a l’espectacle pirotècnic, l’alcalde de Xàtiva ha explicat al president de la Diputació que enguany s’ha fet “un esforç per a incrementar els premis a les falles”, ja que “el nivell dels monuments suposa un estímul turístic per a les poblacions veïnes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado