domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rodríguez-Piñero: “El Ministeri ha canviat d’actitud amb el Corredor després que la Comissió Europea els haja tret els colors”

L’eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero ha anunciat hui la presentació d’una bateria de preguntes a la Comissió Europea després de conéixer-se que “mentre des d’Europa es prioritza la inversió en el Corredor Mediterrani destinant a aquest el 90% dels fons europeus, el Govern central amb prou feines ha destinat un 20%, apostant clarament pels vials madrilenys”. En aquest sentit, Rodríguez-Piñero ha demanat explicacions a la Comissió “perquè aclarisca com és possible que les prioritats d’inversió siguen tan dispars entre ambdues administracions atés que deu haver-hi una acció coordinada, així com que apunte si són compatibles els baixos percentatges d’inversió del Govern de Rajoy amb la prioritat de la Comissió Europea d’executar el Corredor Mediterrani”.

En aquest sentit, l’eurodiputada valenciana s’ha mostrat convençuda que “el canvi d’actitud del Ministeri es deu al fet que la Comissió Europea els ha tret els colors en advertir clarament la marginació a la qual sotmet el PP a aquest branc que, en canvi, és prioritari per a Europa” i ha assegurat que “encara que agraïm el canvi d’actitud la realitat és que no volem ni més anuncis ni més promeses, sinó fets, realitats i inversió”. “És molta casualitat que el Govern haja fet per fi aquesta rectificació en tota regla a la seua política d’infraestructures just després que la Comissió Europea haja fet públics les dades d’inversió arran de la pregunta parlamentària” ha apuntat la dirigent.

A més, Rodríguez-Piñero també ha insistit en “l’error gravíssim de planificació i disseny del Corredor que va imposar el PP” i ha lamentat “els set anys perduts com a conseqüència de l’obstinació del PP de convertir en un únic corredor amb dos brancs el que estava dissenyat, planificat i acceptat com dos corredors independents”. “En 2011 deixem aprovats i totalment tancada la planificació dels dos corredors dins de les xarxes transeuropees amb doble via en ample internacional des d’Algesires a la frontera amb França i s’han perdut set anys per fer realitat aquest Corredor”, ha apuntat l’eurodiputada valenciana.

Per això, entre la bateria de preguntes Rodríguez-Piñero també ha exigit a la comissió que estudie i anote si existeix, com succeeix en el cas d’Espanya “algun altre corredor amb dos brancs que responen a necessitats logístiques completament diferenciades i separats més de 300 km entre ells”. “Per descomptat i a l’espera de la confirmació oficial no coneixem cap altra situació semblant en cap de les nou xarxes transeuropees existents”, ha apuntat Rodríguez-Piñero qui ha demanat explicacions al PP i a Rajoy “perquè aclarisquen a què es va deure el canvi de criteri i la sol·licitud a Europa d’unificar tots dos corredors en un únic”. “Si l’objectiu era ocultar la marginació al Corredor Mediterrani, la realitat és que ha quedat clarament en evidència que al PP l’única cosa que li importa és ofegar econòmicament a una regió que representa gairebé el 50% del PIB espanyol”, ha sentenciat.

Últimas noticias

Contenido relacionado