Més de 2.000 vehicles podran aparcar el dia de la Romeria prop del baixador de Les Palmes

S'habilitran tres zones d'estacionament obertes fins les sis de la vesprada

El dispossitiu de seguretat que desplegaran aquest diumenge, per la Romeria de les Canyes La Policia Local de Castelló i l’Agrupació de la Guàrdia Civil de Trànsit inclou una ordenació de les zones d’aparcament, a l’entorn del baixador de Les Palmes, amb capacitat per a més de 2000 vehicles.

S’han concretat tres zones d’aparcament que s’aniran obrint progressivament a mesura que es completen i on l’estacionament es permetrà només fins a les 18.00 que és quan està previst que es tornen a obrir al trànsit les vies de circulació tallades.

La primera de les zones d’estacionament s’ha fixat en el vial de servei de la CV-144, que partirà de la rotonda del Camí de Sant Francesc en direcció Benicàssim i serà un estacionament en cordó. La segona també estarà en la CV-144 en el tram entre rotondes reservat únicament per a estacionament en cordó i, finalment, en cas que siga necessari s’habilitarà l’aparcament de vehicles en la CV-149 direcció Benicàssim a partir de la rotonda de la Ratlla. Aquest estacionament serà en bateria. El servei estarà dirigit per agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local.

Cal recordar que, com ja va ocórrer l’any passat, la pedrera de la Magdalena estarà tancada a l’estacionament per motius de seguretat. No obstant això, es recomana la utilització de transport públic donada l’afluència de persones en la Romeria dels Canyes.

Servei de trens i autobusos

També s’habilita un servei especial de transport públic, tant d’autobusos com de trens. L’eixida de busos que faran el servei des de la capital a la Magdalena, estarà situada en la Ronda Mijars (La Farola), a partir de les 7.30 hores fins a les 17.30 aproximadament, en tots dos sentits; el retorn s’efectuarà des del lloc acostumat, pròxim al Seminari.

Així mateix, Renfe activarà per a aquest dia un servei de trens especials, que inclou al voltant de 10.000 places, entre Castelló i el Baixador de Las Palmas i viceversa. Els trens circularan en horari continu des de les 9.15 hores fins a les 17.30, amb una freqüència d’al voltant de 25 minuts entre cada trajecte i un preu per bitllet d’anada i volta de 3,5 euros.

: Valencià