17:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les roques del Corpus seran netejades i restaurades de forma preventiva abans de la processó

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Cultura Festiva, ha encomanat tot un seguit de treballs de manteniment de les roques del Corpus abans de la seua participació en la processó d’enguany. Entre les tasques que s’estan fent ja hi ha les de neteja, adequació i consolidació, així com la reintegració pictòrica i l’assessorament en la seua ornamentació floral.

“Amb estos treballs aconseguim que les roques afronten la processó anual del Corpus en un estat òptim i amb les màximes garanties per preservar el seu valor patrimonial”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha destacat l’aposta del Govern de la Nau per posar en valor tot allò relacionat amb la Festa Grossa de la ciutat. “Acabem d’estrenar una reforma museística molt important del Museu del Corpus – Casa de les Roques i els treballs de manteniment d’ara se sumen als de restauració de les roques l’any passat”, ha destacat.

La tasca preventiva es realitza per un equip especialitzat de l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València. Entre els treballs inclosos hi ha l’elaboració d’un registre fotogràfic, la neteja de les tarimes de fusta, de l’interior de les roques i de la decoració, la fixació de xicotets punts de policromia i daurats, la consolidació específica en zones de pèrdua de resistència mecànica, la fixació d’elements, l’examen visual de la fusta per previndre atacs d’insectes, la revisió d’ancoratges, la reposició d’elements xicotets i la reintegració pictòrica. A més, hi ha la protecció final de les policromies, l’assessorament en l’ornamentació floral i el seguiment tècnic tant en el moment d’eixida com el d’entrada de les roques del museu.

S’estima que estos treballs estaran totalment finalitzats en 10 dies i tenen un pressupost total de 7.623 euros. En paral·lel, una empresa especialitzada revisarà les rodes de les roques i els seus eixos i radis per garantir la seua seguretat i el seu transport en els actes del Corpus.

Últimas noticias

Contenido relacionado