Rosa Pérez: “la decisió de traslladar els Jocs Florals al Teatre Olympia ha sigut presa perquè no es compleix amb el reglament”

La diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez, ha explicat que “la decisió de que el certamen de poesia en valencià, els tradicionals Jocs Florals de Lo Rat Penat, es trasllade al teatre Olympia ha vingut donada perquè no hi havia una altra alternativa ja que no s’estava complint la normativa vigent”.

Pérez ha assegurat que “esta és una nova etapa en els teatres. Abans hi havien molts més dies per a poder cedir el Teatre Principal  i, fins i tot, s’han celebrat gales de final de curs de col·legis en esta sala”. No obstant, assenyala la diputada de Teatres,“ara hem apostat per molta més representació, exhibició i temes culturals i per això vam haver de regular”.

“El problema que ens varem trobar l’any passat”, expressa Pérez, és que “amb una programació tan densa quasi no quedaven dies per a poder cedir i no volíem que haguera un criteri subjectiu, com fins ara, que era la diputada qui decidia qui disponia del Teatre Principal. Volíem que fora una qüestió objectiva i tècnica”.

Segons la diputada de Teatres, “Lo Rat Penat considerava que havia fet la petició abans de que férem el reglament, però només es podia accedir al Teatre Principal quan hi havien dates disponibles i no n’hi havien”. A més, ha conclòs Pérez, “teníem un certificat de l’Institut Valencià de Cultura i hem de prioritzar que el Teatre Principal s’utilitze per a obres de teatre”.

CatalanSpanish