4.8 C
Valencia

Rosa Pérez sol·licitarà a la Generalitat que col·labore econòmicament en les exhumacions “a més dels gestos”

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Les sol·licituds destinades a projectes de recuperació de la memòria històrica de la Diputació de València per a l’any 2017 han batut rècords, la corporació ha rebut 27 projectes, per una quantia global de 902.300 euros, que triplica la destinada inicialment, situada en els 233.000 euros.  És per aquesta raó, que la vicepresidenta quarta de la Diputació i diputada delegada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha demanat reunir-se amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, per a sol·licitar “una vertadera implicació de la Generalitat en la política de memòria històrica a més dels gestos, que agraïm”.

Amb aquesta expressió, Pérez Garijo s’ha referit a la visita de Bravo durant la jornada de hui al cementeri de Paterna, on s’està duent a terme els treballs d’excavació de la Fossa 113, sufragada al 100% amb fons de la corporació provincial. La diputada provincial ha volgut reconèixer la tasca reguladora de la Conselleria en aquesta matèria, amb un projecte de llei engrescador, però ha recordat que, tot i que és un deure de les Administracions Públiques implementar polítiques públiques que garantisquen el dret a la justícia i la reparació dels crims de la humanitat i el dret a la veritat de tota la ciutadania, el balanç de localització, excavació i exhumació de fosses comunes al País Valencià és descoratjador: d’acord amb l’estimació del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica, al nostre territori hi hauria unes 350 fosses, de les quals sols s’ha actuat a data de hui sobre 14. Unes dades que contrasten amb les d’altres comunitats autònomes, com per exemple Castella i Lleó, on s’ha intervingut a més de 150 fosses.

“Hem de canviar les tornes” i “esperem poder comptar amb la Generalitat per a fer del País Valencià i de la província de València un referent en matèria de Drets Humans” ha declarat Pérez Garijo.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,332FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià