Rosa Pérez Garijo coordinadora general d’EUPV

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha triat este dissabte com a nova coordinadora a la diputada en la Diputació de València Rosa Pérez Garijo, per 64 vots a favor, 47 en contra i sis abstencions.

Segons han indicat fonts del partit, finalment la de Rosa Pérez ha estat l’única candidatura que s’ha presentat al Consell Polític per ser coordinadora, i després de la seua elecció s’ha votat la nova executiva, que està formada per dotze persones i ha obtingut 60 vots a favor, 37 en contra i 16 abstencions.

En l’assemblea extraordinària que EU va celebrar a la fi del passat mes de febrer per triar a la nova direcció de partit es va produir un empat de vots entre Rosa Pérez i la coordinadora d’EU a la ciutat de València, Rosa Albert, després que es retirés la tercera llista, que encapçalava Òscar Navarro, i donés els seus vots a Albert.

En esta assemblea es va triar a la meitat dels membres del nou Consell Polític d’EU, i l’altra meitat s’ha triat durant els últims dies en lar comarques, on s’ha pogut prémer el suport de cadascuna de les dues aspirants a dirigir EUPV.

La convocatòria d’esta assemblea extraordinària es va fer després que a la fi d’octubre es reprovés a la direcció per un viatge a Cuba el novembre de 2016 del coordinador d’EU, David Rodríguez, i la diputada provincial per Alacant Raquel Pérez, per assistir al funeral de Fidel Castro pagat amb diners de la Diputació.

Rosa Pérez és considerada afí al coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, mentre que la candidatura Rosa Albert va explicar inicialment amb el suport del Partit Comunista del País Valencià, que en els últims dies ha demanat que la llista que va obtenir més vots en sufragi universal, la de Pérez, fes una proposta de consens.

Encara que s’havia arribat a plantejar la confecció d’una executiva formada per 23 persones, en les quals podria haver-hi dotze membres de la llista de Pérez, deu de la d’Albert i una de la de Navarro, finalment s’ha votat una direcció de dotze persones, considerades afins a la nova coordinadora. EFE

CatalanSpanish