Rosa Pérez: “Promet avançar en memòria històrica i estar a l’altura com a consellera”

La nova consellera hereta gran part de les funcions de l'extinta Conselleria de Transparència

La nova consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo (Unides Podem-Esquerra Unida), ha promés anar més enllà en la recuperació de la memòria històrica durant els pròxims quatre anys i “estar a l’altura” del càrrec, una etapa que veu “plena de reptes i responsabilitats”.

Així ho ha afirmat després de rebre la nova cartera, que hereta gran part de les funcions de l’extinta Conselleria de Transparència, de mans del seu predecessor, Manuel Alcaraz (Compromís), en un acte celebrat en l’edifici de la Cigonya de la Generalitat.

Mónica Oltra, qui també estava present en l’acte, ha destacat que la Conselleria de Transparència ha sigut des de 2015 “la cartera que ha presentat tot el que hem treballat perquè els nostres governs no tornen a avergonyir als valencians“.

Pérez Garijo ha assegurat que suposa “un privilegi i un orgull ser subjecte actiu de la transformació política“, una cosa que ha promés assumir “amb la màxima transparència i respecte”. Ha agraït especialment als que han confiat en ella per al càrrec i “han hagut de treballar molt per a fer-lo possible“. “Continuarem treballant per la memòria i la justícia”, ha promés, un camí en el qual pretén “treballar molt” fins a 2023. De fet, ha bromejat afirmant que els que la coneixen saben que és “incombustible“.

Per part seua, Manuel Alcaraz ha realitzat un discurs com a exconseller. “Vull agrair al meu partit i a Mónica Oltra la confiança que van depositar en mi. Sé que no ha sigut fàcil perquè la meua manera de demostrar la lleialtat és criticant allò que no m’agrada”, ha assenyalat. Així mateix, ha celebrat haver realitzat “alguna aportació a esta obra anomenada Botànic“.

Entreguem una Comunitat que requereix de moltes carícies i de molta intel·ligència, però ja no camina submisa. Nosaltres vam fondre el plom de la pitjor època de la Comunitat Valenciana“, ha assenyalat Alcaraz.

Molt emocionat durant el discurs, l’exconseller l’ha finalitzat donant les gràcies “a tots i totes els que han remat durant este viatge”, així com a Rosa Pérez. “Em vaig feliç de deixar la conselleria en mans fermes i idees clares“.

ValenciàEspañol