RTVE posa en venda la seu d’RNE a València per 5 milions d’euros en idealista

La Corporació RTVE manté a la venda 28 immobles en idealista entre oficines, locals, naus i fins a pisos per més de 20 milions d'euros que serveixen d'estudis de la ràdio i la televisió pública o estan llogats.

La Corporació RTVE manté a la venda 28 immobles en idealista entre oficines, locals, naus i fins a pisos per més de 20 milions d’euros que serveixen d’estudis de la ràdio i la televisió pública o estan llogats.

Un dels principals atractius és un pis dúplex en el carrer Colón de València, actualment seu de l’emissora d’RNE en la capital, que s’ofereix per 5 milions d’euros en idealista, segons ha informat aquest dimarts el portal immobiliari en un comunicat.

L’ens públic porta des de 2013 intentant vendre els seus actius immobiliaris com a mesura per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica, recorda idealista. La Corporació RTVE es va unir a altres empreses públiques en la seua desinversió immobiliària tal com han fet els diferents ministeris o el Patrimoni nacional. En un primer moment va contractar els servicis de la consultora KPMG per a vendre una trentena d’actius en lots. Ara, ven directament els immobles en idealista de forma individualitzada.

Després de més d’un lustre de vendes, en l’actualitat compta amb 28 immobles repartits per tota Espanya, entre els quals destaca un dúplex prop de l’Ajuntament València que s’ofereix per 5 milions d’euros, i que actualment serveix principalment com a seu d’RNE.

A més, posa a la venda altres pisos a Tarragona, Terol i altres localitats més xicotetes com Talavera de la Reina, Jerez de la Frontera o Monforte de Lemos. Malgrat que actualment estan preparats per a albergar els estudis de ràdio o televisió, la majoria compta amb la possibilitat de transformar-se en vivendes, asseguren des del portal immobiliari.

Altres immobles destacats són sengles oficines a Saragossa, situades en el Passeig de la Independència i en l’edifici que va albergar l’Expo 2008, i que es venen per 2,6 milions i 2,2 milions, respectivament. S’ofereixen altres oficines a Santander, Pamplona, Tarragona, Mèrida, Elx o Torrelavega.

L’ens ha venut dos locals a Madrid, un en la zona de Gaztambide que partia de quasi 430.000 euros, i un altre en la zona de Campamento, per un preu d’eixida de 178.200 euros. Hi ha un altre local en la capital entre els més destacats que es ven per quasi 917.000 euros en el barri de Castilla.

Però no són els més cars. A Múrcia, ven per 1,6 milions d’euros el local que ocupa actualment Onda Regional Múrcia en règim de lloguer en la zona de San Andrés. Un altre dels locals destacats és la seu d’RTVE a Valladolid, que es ven per damunt del milió d’euros.

Entre els immobles més singulars en la cartera de la corporació pública s’ofereixen uns terrenys en el Parc Balear d’Innovació Tecnològica (ParcBit) de Palma per 544.000 euros i un edifici històric de Santa Cruz de Tenerife que RNE comparteix amb la Viceconselleria de Turisme del Govern de Canàries, a la venda per 1,8 milions d’euros.

Durant tots aquests anys, la venda més sonada d’RTVE va ser la dels històrics estudis Buñuel de Madrid en 2014 a la promotora Pryconsa per uns 35,2 milions d’euros. En l’actualitat, l’empresa ven l’obra nova amb totes les qualitats en una urbanització amb places de garatge, piscina, gimnàs, pista de pádel i jardins. Els àtics es venen entre 2,2 milions i 2,5 milions d’euros. També hi ha la venda pisos per 1,1 milions d’euros.

Publicitat