Rubén Martínez Dalmau serà el candidat de Podem a la Generalitat

El candidat de la llista Endavant Podem ha rebut quasi un 44% dels vots

Rubén Martínez Dalmau, de la llista Endavant Podem, ha sigut el guanyador de les primàries de Podem amb quasi un 44% dels vots enfront del 35’20% de la candidata de Renaix Podem, María Dolores Giménez, el 14’89% d’Àngels Varó, candidata de Marea Oberta, i el 5’95% del candidat independent José Luis Valdés Fernández. Per tant, Dalmau ha rebut el suport majoritari de les bases per a convertir-se en el candidat a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions de 2019.

Els primers set llocs per al cos de llista a Les Corts Valencianes han sigut també per a la llista Endavant Podem, amb Pilar Lima, Ferran Martínez, Beatriu Gascó i Verdier, Naiara Davó, Irene Rosario, Cristina Cabedo i Jaume Monfort. Rosana Pastor, de Renaix Podem, ha arribat al huitè lloc en la suma total de punts. També s’ha volgut destacar des de Podem el que una valenciana, Esther Sanz, haja sigut la quarta persona més votada en la llista per a les eleccions europees.

Així mateix, en aquests comicis també s’han triat les candidatures per a les alcaldies i els cossos de llista dels quatre municipis més poblats de la Comunitat ValencianaMaría Oliver ha sigut la guanyadora a València, Xavier López Díez a Alacant, Fernando Navarro a Castelló i José Bustamante a Elx.

El secretari general Antonio Estañ ha destacat l’augment detectat en la participació en les grans ciutats en les quals coincidia el procés municipal i ha volgut felicitar a tots els i les participants. “Donem l’enhorabona a tots els nous candidats i candidates i estem convençuts que seran dignes representants locals i autonòmics”, ha assenyalat, “vam seguir avançant en democràcia i participació interna i ara queda preparar-nos per a posar damunt de la taula el millor projecte possible i consolidar el canvi polític en tot el País Valencià“.

 

ValenciàEspañol