Segueixen els ruixats i les tempestes fins al diumenge però es rebaixa l’alerta

Els ruixats i les tempestes que han arribat a la Comunitat seguiran el cap de setmana encara que l'alerta taronja d'aquest divendres, per pluges acumulades de 40 l/m2 en una hora en la costa sud de València i nord d'Alacant, es rebaixarà a nivell groc fins al diumenge, excepte a Castelló i algunes zones d'Alacant.

ruixats

Els ruixats i les tempestes que han arribat a la Comunitat seguiran el cap de setmana encara que l’alerta taronja d’aquest divendres, per pluges acumulades de 40 l/m2 en una hora en la costa sud de València i nord d’Alacant, es rebaixarà a nivell groc fins al diumenge, excepte a Castelló i algunes zones d’Alacant.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), al migdia d’aquest divendres està previst la fi de l’alerta taronja però la groga es mantindrà fins al diumenge per pluges acumulades de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora a l’interior d’Alacant, on el litoral estarà també en alerta per pluges fins a la vesprada de demà, i en tota la província de València.

En el litoral sud de Castelló, també està declarada fins a les 18 hores d’aquest divendres l’alerta groga per pluges acumulades de fins a 20 litres per metre quadrat i per tempestes i, a partir d’aqueixa data desapareixeran les alertes a la província.

En concret, per a demà s’espera predomini de cel nuvolós amb ruixats i tempestes, que podran ser localment fortes, temperatures amb pocs canvis i vent variable fluix predominant la component aquest, amb intervals de nord-est moderat en el litoral d’Alacant.

L’endemà, seguirà el cel nuvolós amb ruixats i tempestes, que podran ser localment fortes o persistents, preferentment en la meitat sud, temperatures sense canvis importants i de nou el vent bufarà variable fluix predominant la component aquest, amb intervals de nord-est moderat en el litoral d’Alacant.

Per a aquest divendres, el cel estarà nuvolós, amb núvols d’evolució diürna a l’interior i amb previsió de ruixats i tempestes localment fortes, preferentment durant la primera meitat del dia en els litorals i, a la vesprada, a l’interior, sent més freqüents i intensos en els litorals del sud de València i del nord d’Alacant, temperatures mínimes sense canvis i màximes en descens i vent variable fluix tendint al migdia a aquest i sud-est fluix.

Segons Aemet, durant el matí es registren dos nuclis de tempesta, un en la Vega Baixa (el Baix Segura), en la zona d’Albatera, a la província d’Alacant, i un altre a La Safor, prop de Gandia, mentre que el cel està pràcticament ras a la província de Castelló.

Les temperatures extremes de les tres capitals de província en les últimes 24 hores han sigut les següents:

Màximes Mínimes
Castelló 29 21 graus
València 29 21 graus
Alacant 30 23 graus

Segons la xarxa d’estacions de Aemet, les temperatures mínimes d’aquesta matinada a penes han experimentat un lleuger descens, excepte Rojales que, de forma puntual, ha baixat 5 graus respecte a la jornada d’ahir.

A la província de Castelló, els termòmetres han aconseguit els 21 graus aquesta matinada en la capital castellonenca, mentre que a Vinaròs han marcat 18, a Segorbe 16 i a Castellfort 12.

El mercuri ha pujat fins als 22 graus en la capital valenciana, mentre que en la resta de la província, Manises, Polinyà, Oliva i Xàtiva han marcat 21 graus i Utiel s’ha quedat en 16.

A les comarques del sud, les mínimes d’aquesta matinada han arribat a 24 graus en El Altet, un més que en la capital alacantina, mentre que a Xàbia han marcat 20 graus i el Pinós i Rojales s’han quedat en 17.

Pronòstic marítim

Aigües costaneres de Castelló: NE 2 a 3 temporalment NW, rolando al matí ES. Marejadilla. Algun xàfec o tempesta.
Aigües costaneres de València: Component E 2 a 3 temporalment N. Marejadilla. Xàfecs i tempestes.
Aigües costaneres d’Alacant: NE i E 2 a 3 local i ocasionalment 4. Marejadilla. Xàfecs i tempestes.

Publicitat