Avantatges fiscals per a les empreses del món rural i implicació de totes les administracions és el que ha demanat Moliner

Moliner: “La despoblació rural és un problema global, mereix una actuació immediata i un consens polític i social unànime”.

343
El pare va al·legar que havia anat per tabac.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha demanat avantatges fiscals per a les empreses del món rural i implicació de totes les administracions per a generar noves oportunitats i lluitar contra la despoblació. I és que el president provincial va donar veu ahir al problema de la despoblació rural en el Congrés dels Diputats en exposar el programa ‘Repoblem’ com a exemple de bones pràctiques i referent nacional en aquesta problemàtica que afecta bona part del territori rural espanyol i molt especialment al de l’interior de la província de Castelló.

Ha sigut com a ponent en els Fòrums APAMA 4.0 (Fòrums d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient 4.0) organitzats pel Grup Parlamentari Popular sota el títol ‘Els reptes del desenvolupament rural. Territoris rurals intel·ligents’.

“La despoblació rural mereix una actuació immediata i un consens polític i social unànime”. Amb eixa rotunditat s’ha referit el president Moliner a la problemàtica que pateix el 86% dels pobles de la província de Castelló que tenen menys de 5.000 habitants, 19 d’ells menys de 100.

En eixe sentit, Moliner ha assegurat que “és vital sensibilitzar a la ciutadania d’aquest problema, al sector públic i privat, perquè estem equivocats si pensem que la despoblació és solament un problema dels pobles. També ho és de les ciutats. Perquè tots tenim orígens en algun poble i volem seguir anant i conservar el seu patrimoni, tradicions i història per a les generacions esdevenidores”.

Moliner ha fet referència, també com a president de Partenalia, a la necessitat d’activar solucions globals que milloren un problema global que afecta bona part de les províncies espanyoles i europees, “amb una implicació política unànime des d’una governança multinivell des de tots els nivells de l’Administració”.

Reforçar les diputacions com a grans aliades del món rural
Entre les conclusions, Moliner ha exposat als Governs Provincials com a grans aliats del desenvolupament rural i la pervivència dels pobles.

“Som les administracions més pròximes als pobles i els qui de forma més eficient i àgil poden actuar davant les demandes dels nostres veïns. Som els primers a arribar, els que millor coneixem els problemes del món rural i els que actuem amb fermesa mentre uns altres qüestionen la seua identitat”.

És per açò que Moliner ha assegurat que “les diputacions assumim la responsabilitat d’igualar les oportunitats de tots els ciutadans i protegir les zones amb menys recursos”.

Per a concloure, el president ha assenyalat la necessitat de conjugar la col·laboració pública privada per al foment de l’ocupació en l’àmbit rural, l’aplicació de la tecnologia en els sectors tradicionals, mantenir una discriminació positiva en les inversions a territoris rurals i mantenir un projecte de futur amb actuacions que pensen en el mitjà i llarg termini, i no amb una visió a curt termini.