miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rus, Fabra i Ripoll compareixen el dijous en Les Corts

Els expresidents de les Diputacions de València, Alfonso Rus; de Castelló, Carlos Fabra, i d’Alacant, José Joaquin Ripoll, estan citats aquest dijous en la comissió de les corts que investiga la gestió de Fira València, en qualitat d’exvocals nats del patronat de l’entitat firal.
Per aquesta comissió de recerca, que va iniciar les seues compareixences fa un any, han comparegut ja els màxims responsables de la trama Gürtel (Francisco Corretja, Pablo Crespo, Cándido Herrero i Álvaro Pérez, per videoconferència des de la presó) i l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

Alfonso Rus, qui ja ha comparegut en Les Corts en altres dues comissions de recerca -la de les residències de la tercera edat i la de Ciegsa-, està citat a les 10.30 h en la de Fira València; Carlos Fabra a les 12.30 hores, i José Joaquin Ripoll a les 16.30 hores.
Pròximament serà el torn també dels expresidents de la Generalitat Francisco Camps, Alberto Fabra i José Luis Olives, i de l’exsecretari general del PP Àngel Acebes.

L’activitat parlamentària d’aquesta setmana, en la qual no hi haurà sessió plenària, començarà al dimarts amb la reunió de la comissió d’Educació i Cultura, per a les compareixences en la fase de participació ciutadana del projecte de llei de Mecenatge cultural, científic i esportiu no professional de la Comunitat Valenciana.
El dimarts a la vesprada es reunirà la comissió de Polítiques d’Igualtat, perquè el conseller d’Educació explique la implementació de la figura del coordinador d’igualtat als centres docents i el pla de coeducació.

També debatrà una proposta de Compromís perquè el Consell inste al govern central a augmentar les setmanes de permís a divuit setmanes per igual per a la mare i el pare amb el 100% del salari, que els permisos siguen intransferibles i que puguen ser interromputs per permetre els progenitors organitzar el temps de cura en diferents períodes.
El dimecres està convocada la comissió d’Obres públiques, per debatre una proposta de Compromís que proposa que el Consell demane al govern central la reversió de l’AP-7 perquè siga de gestió pública i gratuïta, i que els qui resideixen en La Marina Alta, La Marina Baixa i La Safor tinguen gratuïtat de pas per l’AP-7 fins a la reversió.

També es votarà una proposta de Ciudadanos que reclama que el Consell inicie els tràmits necessaris per a oferir a la factoria Tesla enclaves a la Comunitat amb la finalitat de què instal·le la seua nova fàbrica, i que el Govern central done suport a “activament” aquesta instal·lació i establisca els contactes necessaris per a això.

El dimecres es reunirà així mateix la comissió de Política Social i Ocupació, per debatre la proposició de llei de modificació de l’estatut de les persones amb discapacitat, que han presentat els grups socialista, Compromís, Podem, Ciudadanos i els exdiputats d’aquest últim grup.EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado