Detingudes quatre persones per la sostracció de 65 ruscos d’abelles a la Comarca del Camp del Túria

Els robatoris dels ruscos van ocórrer en les localitats de *Betera, Olocau i Mora de Rubielos.

ruscos

La Guàrdia Civil de València en el marc del “Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles, avícoles i ramaderes” ha va procedir a la detenció de 4 persones tots homes, de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 26 i 57 anys, per la seua implicació en més de 12 delictes de de robatoris amb força i furt.

L’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Lliría, inicià les investigacions arran de tindre coneixement el mes de juliol passat de diverses denúncies interposades per apicultors de poblacions pròximes a la localitat de Lliría pel robatori de ruscos d’abelles i els seus eixams.

PublicitatTroballengua  

Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava de quatre persones de diferents localitats de València i Teruel.

Fase d’explotació

La fase d’explotació va tindre lloc en les localitats de Bétera, Olocau i Mora de Rubielos, on es va poder detindre a quatre persones tots homes de nacionalitat espanyola tots ells i edats compreses entre els 26 i 57 anys, per dotze delictes de robatori i furt.

Modus operandi

Dos dels detinguts eren apicultors, i es dedicaven a sostraure ruscos amb els seus eixams per a posteriorment, després de pinta-les, esborrar marques i número de matrícula, vendre-les a altres apicultors o bé quedar-li-les ells mateixos per a augmentar el número de les produccions pròpies.

El total de ruscos robats i recuperats ascendeix al voltant de les 65, amb un valor de més de 8.000 euros. Les diligències instruïdes han sigut entregades al Deganat dels Jutjats de Lliría.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana