Detingudes quatre persones per la sostracció de 65 ruscos d’abelles a la Comarca del Camp del Túria

Els robatoris dels ruscos van ocórrer en les localitats de *Betera, Olocau i Mora de Rubielos.

ruscos

La Guàrdia Civil de València en el marc del “Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles, avícoles i ramaderes” ha va procedir a la detenció de 4 persones tots homes, de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 26 i 57 anys, per la seua implicació en més de 12 delictes de de robatoris amb força i furt.

L’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Lliría, inicià les investigacions arran de tindre coneixement el mes de juliol passat de diverses denúncies interposades per apicultors de poblacions pròximes a la localitat de Lliría pel robatori de ruscos d’abelles i els seus eixams.

Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava de quatre persones de diferents localitats de València i Teruel.

Fase d’explotació

La fase d’explotació va tindre lloc en les localitats de Bétera, Olocau i Mora de Rubielos, on es va poder detindre a quatre persones tots homes de nacionalitat espanyola tots ells i edats compreses entre els 26 i 57 anys, per dotze delictes de robatori i furt.

Modus operandi

Dos dels detinguts eren apicultors, i es dedicaven a sostraure ruscos amb els seus eixams per a posteriorment, després de pinta-les, esborrar marques i número de matrícula, vendre-les a altres apicultors o bé quedar-li-les ells mateixos per a augmentar el número de les produccions pròpies.

El total de ruscos robats i recuperats ascendeix al voltant de les 65, amb un valor de més de 8.000 euros. Les diligències instruïdes han sigut entregades al Deganat dels Jutjats de Lliría.

Publicitat