Russafa celebrarà la festa del carnestoltes al ritme de les danses de grups folklòrics d’altres països

500 instrumentistes valencians seran els qui posen la música a este esdeveniment en una demostració de convivència entre cultures

El barri de Russafa acull dissabte que ve dia 16 la novena edició del seu carnestoltes, en el qual música i ball seran els eixos centrals per a festejar la interculturalitat. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat este matí, durant la presentació de la desfilada, que es “reforçarà el suport” a este esdeveniment amb la signatura d’un conveni de col·laboració, al llarg d’any, pel qual l’Ajuntament assignarà una ajuda de 6.000 euros.

Sota el lema ‘Carnestoltes A Banda’, esta festivitat, coordinada des de Jarit Associació Civil i l’Associació Intercultural Sariri, comptarà amb la participació de 1.500 persones entre músics, ballarins i membres de diferents col·lectius. Fuset ha assenyalat que l’esdeveniment “s’ha consolidat amb gran èxit de públic”. “La cultura d’arrels valencianes connecta amb la cultura dels nouvinguts”, ha apuntat l’edil, en referència a la intervenció de 22 bandes dirigides per la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València, que acompanyaran als dansaires d’altres països.

La cercavila arrancarà a les 16.00 hores, al parc de Manuel Granero, per continuar per Filipines, Literat Azorín, Sueca, Dénia i Cuba, i finalitzar a Pintor Gisbert. La festa continuarà posteriorment fins a les 00.00 hores. Al carrer de Puerto Rico número 26 s’instal·larà un ‘punt violeta’, on una psicòloga atendrà possibles casos de masclisme, homofòbia, transfòbia o racisme.

Però abans, este dissabte dia 9, des de les 12.00 fins a les 19.00 hores, se celebrarà un precarnaval al Parc Central, a l’altura del carrer de Filipines i les Naus de Ribes. De matí tindran lloc ‘Las llamadas’, un costum d’Amèrica Llatina consistent en una competició entre batucades, mentre que de vesprada hi haurà assajos dels grups de danses folklòriques, acompanyats de les bandes de música valencianes.

Des de Jarit, Sariri i la Coordinadora de Societats Musicals han destacat el llenguatge universal de la música i la dansa i el treball d’adaptació de músics valencians i ballarins de folklore d’altres països a nous ritmes, en una demostració d’interculturalitat.

CatalanSpanish