La Diputació summa 115 ambaixadors a Castelló Ruta de Sabor en la seua aposta gastroturística

El president Moliner lliura els certificats d'ús de la marca a empreses de la gastronomia i el turisme de tota la província.

La Diputació de Castelló ha incorporat ja a 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en la seua aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha lliurat avui els certificats d’ús de la marca del producte turístic Casteló Ruta de Sabor a les primeres primeres empreses vingudes des de tots els racons de la província i de tots els sectors: agències, allotjaments, gastrobares, restaurants, comerços, mercats, centres d’interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroganaderos.

“Estem immersos a aprofitar tots els recursos dels quals ens sentim orgullosos els castellonencs per a reforçar l’experiència de Castelló Ruta de Sabor per a generar així noves oportunitats per als nostres empresaris i pobles”, ha assenyalat Moliner, qui ha posat l’accent que “fins ara ens havíem quedat en les dues primeres paraules, treballant en el territori i en el del sabor, reunint als productes de major qualitat. Ara és moment de culminar el projecte i passar a treballar la ruta, l’experiència, per a acabar de cohesionar i donar sentit a la marca”.

Cal assenyalar que la Diputació i a ha obert la segona convocatòria per a incorporar a noves empreses i municipis al producte turístic. Cal tenir en compte que aqueixa incorporació no és immediata, doncs cada producte o empresa és sotmesa a una rigorosa auditoria per a garantir el compliment dels estàndards de qualitat requerits per a entrar a formar part de Castelló Ruta de Sabor.

Paquetizar una xarxa provincial d’experiències entorn de la gastronomia

La creació del producte turístic de Castelló Ruta de Sabor suposa, per primera vegada en la província, paquetizar de forma coordinada amb tots els agents implicats, una xarxa d’experiències turístiques vinculades a la gastronomia.

Tal com ha assenyalat Moliner, “es tracta d’una ruta única que comprèn centenars de productes amb una qualitat i sabor excepcional, però també comprèn una ruta de paisatges, patrimoni, cuina, artesania, tradicions i història”.

La creació del producte turístic Castelló Ruta de Sabor contempla en el seu desenvolupament tècnic, a més de la creació de material promocional com el gastromapa Castelló Ruta de Sabor, el desenvolupament d’un Pla de Màrqueting i Social Mitjana del producte turístic. Inclourà a més la planificació d’accions promocionals com a jornades gastronòmiques, esdeveniments, assistència a fires o rutes gastronòmiques entre unes altres.

Cal tenir en compte que la creació del producte turístic gastronòmic i de agroturismo ‘Castelló Ruta de Sabor’ és de caràcter estratègic sectorial i en convergència amb el document marc ‘Pla Estratègic de Turisme 2016-2020’ de la Diputació, principal full de ruta d’actuació turística del Govern Provincial i consensuat amb empresaris del sector i municipis.

Una marca consolidada amb quatre anys de trajectòria

Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productes de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d’origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.

“És una marca que mostra al món que a Castelló tenim el millor rebost del mediterrani. Una marca que desperta el nostre sentiment de pertinença a aquesta terra única i ens convida a triar Castelló per a la nostra taula”.

Totes les empreses interessades a participar en aquest producte turístic han d’emplenar el formulari d’adhesió o posar-se en contacte amb el departament de Desenvolupament Rural de la Diputació. Tota la informació està disponible en el portal web de la marca, en www.castellorutadesabor.es

CatalanSpanish