‘Rutes Jaume I’, una finestra per a explorar les petjades del monarca a la Comunitat Valenciana

29 poblacions al llarg del territori valencià marquen un itinerari basat en la riquesa històrica i patrimonial

Rutes Jaume I

Rutes Jaume I’ és una guia de viatges de la Comunitat Valenciana que aporta una experiència turística diferent en la qual Jaume I, el monarca més rellevant de la història del poble valencià, és el protagonista. Francesc Colomer, el secretari autonòmic de Turisme, i José María Villagrasa, professor del Departament de Comunicació de la Universitat CEU-UCH i autor del text i les fotografies de la guia, han sigut els encarregats de presentar este nou projecte, el qual uneix cultura, història, patrimoni i tradicions.

Des de Turisme apostem per allò que ens fa singulars, diferents i autèntics. Per açò, volem que ‘Rutes Jaume I’ siga una font d’experiència turística de primer nivell”. Així ha explicat Francesc Colomer el propòsit que existeix amb este nou projecte, del que formen part 29 municipis del territori valencià.

Rutes Jaume IJosé María Villagrasa ha indicat que “un dels grans problemes ha sigut triar únicament 29 pobles”, però els criteris de selecció han sigut aparèixer en el Llibre dels Fets i comptar amb recursos per a l’experiència viatgera. Per açò, els triats són Morella, Vilafranca, Sant Mateu, Peñíscola, Vilafamés, Castelló de la Plana, Onda, Segorbe i Jérica de la província de Castelló; Ademuz, Alpuente, Requena, Llíria, Sagunt, El Puig de Santa Maria, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Ontinyent i Bocairent de la província de València; i Dénia, Cocentaina, Alcoi, Biar, Villena, Alacant, Elche i Orihuela de la província d’Alacant.

Així mateix, l’autor del text i les fotografies de la guia ‘Rutes Jaume I’, ha afegit que “és un projecte vertebrador de la Comunitat Valenciana” i “un espai on la gent es pot sentir identificada”. Des de Turisme, pretenen potenciar este turisme cultural en la pròpia Comunitat Valenciana perquè, com ha indicat Colomer, “hi ha molta gent de València ciutat que, per exemple, no coneix l’interior de Castelló”. Però hi ha una cosa molt clara: és impossible conèixer la identitat d’este poble sense tenir en compte la figura de Jaume I.

 

Publicitat