Ruth Merino, Merche Ventura i Yaneth Giraldo seran les portaveus adjuntes de Cs en Les Corts

Cantó proposarà Luis Arquillos per a la Mesa perquè "el sostre de cristall" del tripartit li impedeix presentar una dona

El candidat de Cs i portaveu en Les Corts, Toni Cantó, ha confirmat aquest dimecres que Ruth Merino, Merche Ventura i Yaneth Giraldo seran les portaveus adjuntes del grup en la X Legislatura, que comença aquest dijous amb la constitució de la Mesa del parlament valencià, per a la qual proposaran Luis Arquillos perquè “el sostre de cristall” aprovat pel tripartit li impedeix presentar una dona.

Cantó, en la presentació del nou grup parlamentari de Ciutadans en la pròxima legislatura, ha assenyalat que Cs “va a exercir, per responsabilitat, la veu de l’oposició en Les Corts Valencianes davant d’un tripartit que ja ha demostrat la seua mala gestió i un PP afonat pels resultats obtinguts”.

Per contra, ha destacat que se sent “molt orgullós” de les persones que integren el seu grup perquè “es tracta de persones amb un gran perfil professional, que saben el que és alçar una empresa i crear ocupació” i ha subratllat de les portaveus adjuntes, tres dones: “M’ajudaran moltíssim a fer el treball”.

A més, ha avançat que “tres dones seran les portaveus adjuntes de Cs en el grup parlamentari, una per cada província, Ruth Merino per València; Merche Ventura per Castelló i Yaneth Giraldo per Alacant”.

Així, les portaveus seran Yaneth Giraldo, Mercedes Ventura, que repeteix com a portaveu adjunta i a més serà portaveu d’Educació, i Ruth Merino, que sumarà el càrrec de portaveu de l’àrea econòmica.

D’altra banda, ha lamentat que per “un reglament excessivament rígid” que va aprovar el tripartit en la legislatura anterior “s’estableix un sostre de vidre i no ha pogut haver-hi un 60 per cent de dones” en la Mesa de les Corts i tampoc li han permès tindre la secretaria primera per a esquivar eixa dificultat. Per açò, Cs no proposarà una dona i el candidat del partit serà Luis Arquillos.

Així mateix, ha insistit que Vox hauria d’estar present en aquest òrgan. Sobre aquest tema, ha explicat que, segons li ha confirmat el lletrat major de Les Corts, Vox podria estar present sense vot en les reunions de la Mesa si hi haguera un acord de totes les forces. “Encara que em pareix que les coses no van a anar per ací encara que siga una mala decisió deixar més de 200.000 valencians fora d’aquest òrgan”, ha assenyalat.

Publicitat