Banc Sabadell torna en borsa al nivell prereferèndum

Després de la polèmica consulta, el sector financer amb més presència a Catalunya va patir la fugida de dipòsits per part de clients davant el temor al fet que els bancs amb seu en la regió quedaren sota el paraigua del BCE en cas d'una hipotètica independència.

PublicitatAVL

El Banc Sabadell ha liderat les pujades de l’IBEX 35 i amb un alça de més del 2 % la seua capitalització borsària ha superat els 10.000 milions, amb el que recupera nivells previs al referèndum independentista d’octubre promogut pel llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Des de principi d’any, el banc presidit per Josep Oliu i amb seu social a Alacant, s’ha revalorat un 8,30%, al que ha contribuït que solament avui les accions hagen avançat un 2,14%, fins a 1,794 euros, un 1,5% més que a tancament del setembre passat.
En concret, el dia 29 de setembre, just abans del referèndum sobre la independència de Catalunya impulsat pel Govern, les accions del Banc Sabadell s’intercanviaven a 1,766 euros, nivell que no havia aconseguit recuperar fins ara.
Després de la polèmica consulta, el sector financer amb més presència a Catalunya va patir la fugida de dipòsits per part de clients davant el temor al fet que els bancs amb seu en la regió quedaren sota el paraigua del BCE en cas d’una hipotètica independència.
Encara que la situació, segons les mateixes entitats es va reconduir, el banc va anunciar el trasllat de la seua seu social a Alacant, amb el que va enviar un missatge de tranquil·litat als inversors.
La intervenció de Catalunya per part del Govern central va ajudar, però la convocatòria d’eleccions autonòmiques a la fi de 2018 i els dubtes sobre els resultats que podrien eixir van mantenir una certa penalització sobre la cotització dels bancs amb més negoci a Catalunya, expliquen els experts.
Ara, no obstant això, el Banc Sabadell ha aconseguit recuperar en borsa els nivells previs al referèndum.

Publicitat