Safont signa per 30 anys la cessió d’ús de l’antic ambulatori de Borriana

L'alcaldessa ha recordat que l'edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont de Borriana, i el director provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social de Castelló, Bernardo Castelló, han signat este matí l’acord de cessió d’ús per 30 anys de l’antic edifici de l’ambulatori a favor de l’Ajuntament de Borriana.

Després de la firma, Safont ha mostrat la seua satisfacció i ha recordat que des de l’any 2012 l’Ajuntament realitzava peticions per a reivindicar la cessió de l’immoble, i ha assegurat que suposa fer efectiva la cessió, després que el Consistori ha aconseguit la cessió de l’edifici per als pròxims 30 anys, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici”.

Així, segons ha avançat l’alcaldessa, esta mateixa setmana estarà preparat el plec de condicions per a licitar, per via d’urgència, les obres de condicionament necessàries de l’esmentat immoble per a albergar els serveis municipals de caràcter social.
L’alcaldessa ha recordat que l’edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut. Amb l’entrada de la nova Corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l’equip de govern “va reprendre la reivindicació, realitzant contactes constants i efectius amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l’aplicació de subvencions dels Fons FEDER per a la rehabilitació de l’edifici”.

Amb el canvi de govern d’Espanya, ha destacat, es va aconseguir també “reconduir el criteri restrictiu del Ministeri en relació al temps de cessió de l’edifici, que s’amplia a 30 anys i d’esta manera es pot cofinançar la inversió al 50% amb els fons europeus”.

La signatura de cessió representa la recol·locació i concentració dels Serveis Socials municipals en l’antic ambulatori, un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant d’abandonament durant més de 15 anys, i significa, a més, segons el parer de l’alcaldessa, “poder iniciar una important millora i modernització que redrece i dinamitze l’entorn on se situa”.

Igualment, executant estes obres s’acabarà amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-les en este renovat i modern edifici, que concentrarà altres serveis d’atenció al públic.

Al mateix temps, ha indicat Safont, complirà amb l’objectiu de millorar les instal·lacions de l’antic edifici i reactivar la zona urbanística en què se situa, amb la finalitat de millorar cada dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana
Les obres de condicionament de l’edifici seran cofinançades dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), finançada al 50% amb fons europeus FEDER, un instrument financer que ajuda a millorar el desenvolupament econòmic de les regions que formen part de la Unió Europea.

CatalanSpanish