15.6 C
Valencia

Baix el lema ‘Recuperem l’escena’, Sagunt es prepara per a l’edició més complexa i amb més estrenes absolutes

El festival que es desenvoluparà del 4 d'agost al 5 de setembre compta amb 11 estrenes absolutes i la informació es pot consultar en: www.saguntaescena.com

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Quan falta una setmana per a la seua estrena, el pròxim 4 d’agost, Sagunt es prepara per a la seua 37 edició d’un dels festivals més consolidats i referenciats de les arts escèniques. I ho fa amb un moment especialment complex i difícil i a més amb l’aposta més gran per la cultura en viu amb l’edició més àmplia i amb més estrenes de la seua història.

Enguany, Sagunt a Escena comptarà amb 11 estrenes absolutes, entre les quals es troba ‘Elektra.25’ d’Atalaya, amb la direcció de Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max. A més hi passaran noms com Sol Picó i ‘Chapi’, Manuel Galiana, Pepón Nieto i Fele Martínez.

Pel que fa a la vessant musical del festival compta amb el grup Manel i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, que farà la cloenda del festival, el 5 de setembre.

Així, com ja va dir el director general de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, en la presentació d’esta 37 edició del festival Sagunt a Escena amb el lema ‘Recuperem l’escena’, “hem plantejat una programació condensada en un mes, però ampliada quant a propostes, 7 més que en l’edició passada. Gràcies al pla ‘reaCtivem’ que ha augmentat el pressupost del festival en 100.000 euros”.

- Publicitat -

Cal dir també que esta edició del festival, organitzat per l’IVC, que compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l‘Ajuntament de Sagunt i de diversos patrocinadors.

Programació

El festival s’obrirà el 4 d’agost amb l’estrena musical a la Pujada al Castell d”Homenaje a Alicia de Larrocha’, de Jorge Tabarés. Es desenvoluparà fins al 5 de setembre amb 39 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles de carrer: 11, al Teatre Romà; 7, a la Glorieta; 7 més, a la Pujada al Castell; 2, al Centre Cívic del Port; 4, al Centre Cultural Mario Monreal; 5, a l’Auditori Joaquín Rodrigo, que s’hi afegeix com a nou espai del festival; 2, a la Casa de la Cultura, i 1, a la Casa dels Berenguer, a part de la programació del festival Ressona de Sagunt en Viu, que compta amb la col·laboració de Sagunt a Escena.

Programació-Sagunt-a-Escena
- Publicitat -

De les estrenes absolutes, 4 d’estes són al Teatre Romà: la primera, ‘Incovidsació en do major’, serà el 5 d’agost, un espectacle de música i dansa ideat per a obrir esta edició a l’escenari principal del festival. Compta amb la direcció musical de ‘Chapi’, la coreografia i la direcció de Sol Picó i la col·laboració de Carles Dénia.

Un altre dels plats forts és l’estrena absoluta al Teatre Romà d’‘Elektra.25’, d’Atalaya i dirigida per Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max. Es podrà veure el 8 d’agost.

El 29 d’agost arriba l’estrena d”Eduardo II, Ojos de Niebla’, de La nariz de Cyrano. I el 4 de setembre, i amb motiu del 25 aniversari de la companyia valenciana Hongaresa Teatre, s’estrena la tragicomèdia ‘Saguntilíada’.

Un any més arriba a Sagunt a Escena una producció del Festival de Teatro Clásico de Mérida amb Petación Espectáculos y Mixtolobo els dies 22 i 23 d’agost. Es tracta d”Anfitrión’, de Molière, i compta amb actors com Manuel Galiana, Pepón Nieto, Fele Martínez i Paco Tous.

Pel que fa a música, el 18 d’agost el grup Manel presenta el seu últim treball, ‘Per la bona gent’, i el 5 de setembre tancarà el festival l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El director general de l’IVC en la presentació d’este esdeveniment cultural també va voler agrair la participació de tots els coorganitzadors, patrocinadors i col·laboradors del festival “per haver fet que tire avant esta edició i haver aconseguit que el Sagunt a Escena d’enguany, malgrat tots els entrebancs generats per la pandèmia, tinga una programació tan àmplia, diversa i de qualitat”.

Per la seua banda, el director del festival, Juan Vicente M. Luciano, va afegir: “en esta edició comptem amb una presència important de companyies valencianes i activitats amb segell valencià, 24 de les propostes ho són, 4 de les quals al Teatre Romà”, i hi ha afegit: “Ho hem fet molt conscientment perquè és moment d’estar al costat de les nostres companyies i equips artístics, que han passat per una gran foscor durant uns mesos i volem que brillen i mostren els seus treballs als espectadors i espectadores”.

Tota la programació del Centre Cultural Mario Monreal, de la Casa dels Berenguer i de la Casa de la Cultura de Sagunt és valenciana. A la programació de la Glorieta ho són 6 de les 7 propostes; a la Pujada al Castell, 3 de les 7 propostes, i a l’Auditori Joaquín Rodrigo, 4 de les 5 obres de teatre.

Una edició més, el preu de les entrades del festival es manté i les entrades més cares són de 24 euros. La programació de la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer és gratuïta.

Tota la informació sobre la programació i la venda d’entrades i descomptes es pot consultar en www.saguntaescena.com.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià