Juanvi Martínez: “Sagunt a Escena és enguany el principi de la tornada a la normalitat de les arts escèniques”

El director del festival explica la bona resposta, pel que fa a la venda d'entrades i a "les ganes de festival que té la gent" tot i les atípiques circumstàncies d'esta edició pel que fa als protocols de seguretat.

A tres dies per l’estrena d’un dels festivals més prestigiosos de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana, “Sagunt a Escena es presenta amb tota la il·lusió del món però també amb tot el temor que les coses poden canviar en l’últim moment”. Així ho explica a Actualitat Valenciana, Juanvi Martínez Luciano, el seu director que des de fa cinc anys té el privilegi d’estar al capdavant d’esta trobada emblemàtica del món de la Cultura.

Destaca que enguany tots els protocols covid se compliran d’una manera molt estricta,”ja que encara que s’ha reduït l’aforament som conscient de la importància d’aplicar les mesures, inclús, amb menys laxitud de la que els reglaments impliquen”.

De fet, comenta que de l’aforament permés, “fins a un 75%” des de l’organització del festival es va decidir reduir-lo encara més, i “estem en el 68% aproximadament“.

Respecte a la resposta del públic en la compra d’entrades, el director d’esta trobada assegura que la gent “té moltes ganes de festival. És més, hi ha espectacles, com el concert del grup Manel, on les entrades estan pràcticament esgotades” , afegeix.

D’altra banda, també cal tindre en conter que la reducció de les 1180 entrades de l’aforament d’altres anys a espais com el Teatre Romà, l’escenari més emblemàtic, “enguany amb només 700 a la venda és complicat fer la comparativa, però cal dir que la resposta està sent molt bona. A més també cal dir que les entrades s’han posat a la venda més tard”, apunta.

La resposta del món de les Arts Escèniques

Pel que fa al programa triat per este any “tan peculiar”, Juanvi destaca el suport rebut per part de les administracions per poder fer ressorgir l’espectacle en uns moments tan complexos. “Hem tirat molt de les companyies valencianes i tothom de les arts escèniques estem tenint tot l’ànim. I crec, a més que el fet que sobre tot el teatre i la dansa valenciana hagen treballat també perquè ara puguen estrenar espectacles significa la il·lusió i les ganes que tenen de tornar a renàixer, no en va jo personalment vaig insistir molt que esta edició tinguera el lema, “Recuperem l’escena”.

Amb tot, i mentre s’ultimen els detalls d’esta edició, el seu director apunta convençut amb il·lusió i optimisme que Sagunt “és el principi de la volta a la normalitat de les arts escèniques en la Comunitat”.

CatalanSpanish