27.4 C
Valencia

‘Sagunt a escena’ tindrà una àmplia programació de companyies i grups valencians

La 37a edició del festival se celebrarà del 4 d'agost al 5 de setembre amb el lema 'Recuperem l'escena'.

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha organitzat el paquet de mesures ‘reaCtivem’ per tal d’ajudar i acompanyar en la represa i reconstrucció cultural valenciana a causa dels efectes provocats per la COVID-19. En aquest context, ‘reaCtivem’ es marca com una de les mesures importants reprogramar tot el que siga possible i mantindre aquesta programació factible, sempre que les autoritats sanitàries ho permeten i definisquen en cada escenari mesures de seguretat en els aforaments culturals.

En aquest marc, i en la fase de desescalada cap a la nova normalitat, la 37a edició del festival ‘Sagunt a escena’, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i per l’Ajuntament de Sagunt, compta també amb la col·laboració de la Diputació de València i de diverses entitats privades. En aquest context, cal recordar que Cultura de la Generalitat ha destinat un augment de 100.000 euros respecte al que serà el pressupost total del festival.

La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, ha explicat que “el festival preveu una major presència de companyies valencianes en tots els seus espais d’exhibició pel fet que és una obligació promoure els i les professionals de les arts escèniques valencianes i iniciar aquest camí que ens porta a recuperar espais, recuperar espectacles i permetre que el treball dels artistes ens ajude a nosaltres, els espectadors, a recuperar també les sensacions que ens produeixen les paraules, els gestos, la música i tot el que tan sols les arts escèniques en directe ens poden oferir”.

En aquest sentit, ‘Sagunt a escena’ tindrà vora 40 espectacles d’arts escèniques i musicals, dels quals més d’una vintena seran de grups i companyies valencians. El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha avançat que “en tots els espais el festival oferirà enguany diverses estrenes absolutes, entre les quals ja es poden destacar ‘R-Minds’, la primera producció de teatre de carrer en la història de l’IVC; ‘Saguntilíada’, de Paco Zarzoso, a càrrec de l’Hongaresa Teatre; ‘Los nueve’, de Perros Daneses, a l’Auditori Joaquín Rodrigo, o ‘Divina aberració’, de Cashalada, a la pujada al castell”.

En els últims anys, i en cadascuna de les successives edicions, el festival ha tingut una línia argumental que feia de fil conductor per a tots els espectacles exhibits en el festival. Per a aquesta edició, i tenint en compte les circumstàncies, el lema triat és ‘Recuperem l’escena’.

Segons Juan Vicente Martínez Luciano, director del festival: “Aquest és precisament l’objectiu: que els professionals de l’escena, les institucions i, sobretot, el públic recuperen els escenaris del festival i, per extensió, tots els escenaris de les arts escèniques valencianes després de l’obligat parèntesi”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià