15.7 C
Valencia

Sagunt celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Sagunt se suma hui a la celebració d'este dia estrenant el vídeo ‘Sagunt, Ciutat Educadora. 20 anys amb l'Educació’, elaborat pel departament d'Educació, el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo i el CPEPA Miguel Hernández

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Sagunt se suma al Dia Internacional de la Ciutat Educadora que se celebra hui, 30 de novembre, junt a altres 512 ciutats de tot el món davall el lema ‘30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor’. En el següent enllaç es pot consultar el programa amb les diferents activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.


Per a commemorar este dia, el departament d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt, junt al Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt i el Centre Públic d’Educació de Persones Adultes Miguel Hernández del Port de Sagunt, ha realitzat el vídeo ‘Sagunt, Ciutat Educadora. 20 anys amb l’Educació’ que es pot visualitzar en este enllaç.

El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona explica que «hui volem celebrar junt a altres ciutats el dia de la Ciutat Educadora per ser un eix estratègic de la nostra política municipal». És per això que, afig Tarazona, s’ha elaborat el vídeo que hui es presenta per a retre homenatge a la gran labor dinamitzadora que s’està fent en el municipi, atenent, especialment, a la inclusió, la diversitat, la tolerància, l’ús del valencià en la docència i en els ensenyaments artístics.


«És un vídeo molt treballat per ells que mostra el seu treball en moments de confinament i de situació excepcional com la que estem vivint, però que, amb molta responsabilitat, consciència col·lectiva i estima per l’ensenyament, estan aconseguint oferir l’activitat formativa amb garanties i en entorns educatius segurs, igual que la resta de centres educatius», declara el regidor d’Educació.


En el vídeo participen dos centres educatius significatius de Sagunt, com és el CPEPA Miguel Hernández que enguany celebra el seu 20 aniversari des que es va inaugurar l’actual edifici, encara que els seus orígens es remunten a 1985. La EPA durant tots estos anys ha contribuït de manera important a l’impuls de la formació de persones adultes a la comarca, centre pel qual han passat més de 18 000 persones adquirint coneixements i competències tant en l’àmbit personal com professional.

- Publicitat -


D’altra banda, el Conservatori Municipal Joaquín Rodrigo de Sagunt també participa activament i ha sigut part fonamental en l’edició del vídeo, tal com assegura José Manuel Tarazona. Actualment el conservatori està situat a Sagunt i també complix 20 anys de funcionament com a centre educatiu en el qual s’impartix formació reglada de música i ensenyaments artístics de caràcter professional, i en el qual s’han instruït i han crescut personalment centenars d’alumnes especialitzats en música de tota la comarca.


A més, tots dos centres educatius són un exemple de Ciutat Educadora, ja que apliquen els 20 principis reflectits en la Nova Carta de Ciutat Educadora, com és l’educació inclusiva al llarg de la vida, la diversitat i no discriminació cultural, la identitat de la ciutat, el diàleg intergeneracional, el coneixement del territori, la sostenibilitat, la inclusió i cohesió social o la formació d’agents educatius, entre altres.

- Publicitat -


D’altra banda, Sagunt presenta el seu nou logo actualitzat com a Ciutat Educadora, el qual han fet arribar des de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, amb l’objectiu de donar-li un aspecte més actual sense perdre els elements que identifiquen a les ciutats col·laboradores.


Sagunt pertany des de l’any 2003 a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, participant en diverses xarxes temàtiques de la RESE a través de les que s’ha treballat l’absentisme escolar, la Formació Professional, el turisme i el patrimoni com a valor educatiu i identitari del municipi, o la modalitat més actual, que es va posar en marxa dimecres passat, models de treball cooperatiu: re-acció d’una ciutat educadora.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià