Un dron de salvament marítim rescata uns banyistes a la platja del Port de Sagunt

El dron Auxdron Lifeguard, dissenyat en l'espai d'emprenedoria Col·lab de 'Las Naves', ha rescatat este dimecres tres banyistes atrapats per un corrent a la platja del Port de Sagunt. És un dels primers rescats amb naus no tripulades que es realitza a Espanya i les autoritats locals han destacat la seua rapidesa d'actuació

Rescat Sagunt
Actualitat Valenciana

El dron ha socorregut dos banyistes de 30 anys i, en una segona intervenció, una dona de 50 anys, atrapats per l’onatge a la platja del Port de Sagunt. En veure que el grup de persones es trobaven a uns 70 metres a vora mar i no aconseguien eixir, un altre banyista va donar avís als serveis de salvament.

El pilot del dron va actuar en coordinació amb els socorristes de la zona. L’aparell llança un jupetí salvavides que s’activa en contactar amb l’aigua salada i aconsegueix mantindre fora de perill aquells que estiguen en dificultats de flotabilitat fins al moment que arriben els equips de rescat.

“Des que ens van donar l’avís vam ser molt ràpids i en menys d’un minut estàvem damunt de les persones en perill”, ha relatat Diego Torres, pilot d’Auxdron Lifeguard. Les autoritats locals han destacat així mateix la rapidesa de l’actuació.

Auxdron Lifeguard és un dels 15 projectes de l’espai col·laboratiu Col·lab del centre d’innovació ‘Las Naves’ i està impulsat per l’empresa General Drons. Enguany els drons de salvament de General Drons estan pilotant les platges de Port de Sagunt i durant el mes de juliol van estar en la platja mallorquina de Muro.

Publicitat