La Generalitat rehabilitarà l’Economat per a ampliar el CEAM i fer un centre de dia a Sagunt

Hui s'han reunit responsables polítics i tècnics per a buscar solucions i avançar en la redacció del projecte

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la regidora de Majors, Natalia Antonino, s’han reunit este matí amb responsables de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a avançar en el projecte d’ampliació del CEAM i la creació d’un centre de dia en l’edifici de l’Economat d’Alts Forns.

Per part de la Conselleria han assistit la secretària de Serveis Socials i Autonomia Personal, Elena Ferrando, i el subsecretari de Vicepresidència, Francesc Gamero. Posteriorment han visitat l’edifici per a comprovar sobre el terreny les possibilitats d’esta instal·lació.

Quico Fernández ha destacat la importància d’esta reunió: “Ha sigut una reunió de treball per a concretar com elaborar este projecte. Un projecte que suposa, d’una banda, la rehabilitació d’una part importantíssima del nostre patrimoni industrial i l’habilitació d’unes instal·lacions que han de servir primer per a ampliar el CEAM, que s’ha quedat molt limitat per al gran nombre d’usuaris i per la gran demanda que té, i també per a la creació d’un centre de dia que és una de les grans necessitats de la nostra ciutat”.

Natalia Antonino ha ressaltat també la participació dels tècnics: “Hui també s’han reunit els arquitectes municipals i de la Conselleria per a començar a tramitar el projecte de l’ampliació del CEAM del Port de Sagunt en l’Economat. Ja es va fer un primer acord plenari en el qual se cedia este espai a la Conselleria i ara estem fent els passos oportuns perquè això siga una realitat. L’important d’esta reunió és que la Conselleria ha escoltat la demanda del sector de les persones majors, que són més de 15.000 en el municipi, i per tant esperem que això siga una realitat”.

Per la seua banda, Francesc Gamero, després de la visita, ha indicat que el complex “té moltes possibilitats”. La idea és utilitzar l’antic Economat del Port de Sagunt per a “l’ampliació del CEAM que ja existeix i realitzar un centre de dia”. Així mateix, ha declarat que pretenen “anar treballant perquè al llarg de 2019 es puga presentar algun document o projecte que transforme l’edifici”.

L’alcalde ha recordat la sèrie de reunions prèvies amb la Conselleria, en les quals també ha participat el col·lectiu de persones majors usuàries del CEAM del Port de Sagunt per a demanar l’ampliació del centre i s’ha referit a l’estat actual de l’edifici: “L’edifici és de propietat municipal. Està en un estat de conservació positiu, no es tracta d’un edifici que estiga molt deteriorat, a pesar que evidentment té algunes patologies i el que farem és intercanviar la informació necessària per a redactar este projecte al llarg de 2019 i després poder començar les obres”.

Per a acabar, ha agraït la predisposició de la Conselleria per a “escometre esta demanda de la societat, de la gent gran del CEAM, i per a poder al mateix temps col·laborar amb la rehabilitació del patrimoni industrial. Esperem que l’acord es puga concretar al més prompte possible i, per tant, crec que és un dels objectius que haurem aconseguit durant esta legislatura”.

CatalàEspañol