La jutgessa ofereix declarar a Alfredo Castelló, exalcalde de Sagunt, abans d’elevar la seua causa al TSJCV

En aquesta peça de l'Operació Flotador hi ha set investigats per la possible malversació de 24 milions en l'adjudicació de la gestió de l'aigua de la localitat

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt ha comunicat hui a l’exalcalde de Sagunt i actual diputat del PP en Les CortsAlfredo Castelló, l’existència d’indicis de delictes de prevaricació i malversació en contra seua per l’adjudicació del concurs per a la gestió integral de l’aigua en aquesta localitat, que s’investiga en una de les peces separades de l’anomenada Operació Flotador.

En un acte que li ha sigut notificat hui mateix, la magistrada ofereix a l’interessat la possibilitat de personar-se en el procediment per a conéixer tot l’actuat i de comparéixer voluntàriament en el jutjat per a al·legar el que estime oportú, abans d’elevar la causa a la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), donada la seua condició d’aforat.

La jutgessa investiga presumptes irregularitats en la constitució, en 2009, d’Aigües de Sagunt SA, una empresa d’economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d’aigua en la localitat, en la qual l’Ajuntament té el 51 per cent del capital social i l’empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària a través d’un concurs públic del 49 per cent restant.

Aqueixa operació mercantil podria haver ocasionat un perjudici econòmic de 24 milions d’euros a les arques públiques municipals. Per aquests mateixos fets estan investigades altres set persones: una ex edil, un exinterventor, un enginyer municipal (no un regidor de l’actual corporació com ahir es va informar per error), dos enginyers de Camins, el responsable d’una sucursal bancària i un exdirector general de l’empresa adjudicatària.

Aquestes set persones van ser detingudes per la Policia i la jutgessa va decretar anit la llibertat provisional de totes elles, que queden investigades en el marc d’una causa oberta per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.

En el cas de l’exalcalde i actual diputat autonòmic, la investigació realitzada fins al moment llança suficients indicis de la seua participació en els fets presumptament delictius. No obstant això, la jutgessa pretén esgotar la instrucció abans d’elevar, previ informe del Ministeri Fiscal, l’exposició raonada al TSJCV perquè aquest òrgan resolga sobre la seua possible competència en la causa.

D’aquesta manera, la instructora ofereix a l’aforat, tal com recull l’article 118 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal, la possibilitat de comparéixer en el termini de vint dies voluntàriament en el jutjat per a conéixer les actuacions i prestar declaració, si així ho desitja, en l’exercici del seu dret a la defensa, “sense que això implique de cap manera ni observança de cap tràmit ni procedir contra ell per part d’aquest òrgan judicial”.

L’acte precisa que aquesta compareixença no constitueix “la submissió a cap interrogatori” i informa així mateix l’interessat del dret que li assisteix a presentar de forma alternativa les seues al·legacions per escrit.

Publicitat