Sagunt inicia el seu programa d’activitats en commemoració del Dia de la Romanitat

La Via del Pòrtic va acollir ahir la celebración d’este dia que marcarà tot el mes de setembre amb actes culturals que faran valdré l’herència romana de Sagunt.

Publicitat

La Via del Pòrtic va acollir durant la vesprada d’ahir la celebració del Dia de la Romanitat, que es commemora mundialment el 4 de setembre. Amb esta jornada, a càrrec de la Llar dels Déus i Sagvntvm Avgvsta, amb el suport de les regidories de Turisme i Cultura de l’Ajuntament de Sagunt, Sagunt es va unir a una trentena de ciutats que també van commemorar esta fita gestionada i coordinada per l’associació Dia de la Romanitat.

L’acte d’ahir va ser l’inici de tot un mes replet d’activitats que tractaran de fer valdre l’herència romana de Sagunt. En este sentit, setembre acollirà gran varietat de visites guiades, activitats culturals, arqueogastronòmiques i de recreació històrica.

PublicitatRovira  

Quant a la jornada d’ahir, va començar amb la presentació del programa d’activitats que s’han organitzat en commemoració d’este dia i del passat romà a càrrec de Meli Vela, propietària de la Llar dels Déus. En la taula també li van acompanyar l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; Manuel León, membre de la directiva de l’associació Dia de la Romanitat i responsable de la zona sud i llevant peninsular; i María Ruiz, cap de Turisme Cultural. També van assistir altres membres de la Corporació Municipal.

Després de la presentació del programa, l’acte va continuar amb la lectura del Manifest del Dia de la Romanitat per part de dos recreadors caracteritzats com a emperadors romans. La jornada va culminar amb un brindis i àgape romana oferida per membres de Adetursa.

L’objectiu de la celebració d’este dia és fer valdre l’herència rebuda del món romà que no es limita a restes arqueològiques, sinó que transcendix a la llengua, els costums i les lleis, entre altres aspectes. Sagunt compartix esta herència amb molts territoris en els quals el món romà va deixar la seua petjada.

La delegada de Turisme, Natalia Antonino, va manifestar sentir-se contenta per veure com prolifera “la governança col·laborativa i les sinergies que es donen entre els diferents teixits associatius i empresarials perquè entre tots naveguem cap a l’objectiu de potenciar el turisme i els recursos turístics que tenim en el nostre municipi”. Antonino va agrair la implicació de la diversitat d’entitats encarregades de dur a terme les activitats amb motiu del Dia de la Romanitat i va convidar tota la ciutadania de Sagunt i a turistes i visitants a participar en totes elles.

D’altra banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va declarar que dur a terme estos actes del Dia de la Romanitat és part de l’estratègia que la delegació de Turisme porta treballant des de fa anys de posicionar a Sagunt com una destinació turística diferenciada d’uns altres. “Creiem que eixa estratègia permetrà generar un valor afegit a la nostra oferta i així poder tindre una regularitat de visitants que no se centre només en sol i platja”, va manifestar Moreno, qui a més va afegir que este fet permetrà als comerços i a la ciutadania gaudir d’una forma especial el turisme.

L’alcalde va recordar que Sagunt és Capital Valenciana de la Romanització “pel fet que tenim un patrimoni històric únic i per això apostar pel Dia de la Romanitat era una obligació d’este Ajuntament”. Per este motiu, Moreno va declarar que tant la societat civil com les empreses han de creure en este projecte col·lectiu i que l’Ajuntament té el compromís de “generar una imatge de marca que cale no solament entre els nostres conciutadans, sinó que vaja més enllà de la nostra regió i del nostre país per a poder diferenciar a Sagunt com un producte especial on viure una experiència que no es puga viure en qualsevol altra ciutat”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela