Sagunt present en el XXII Congrés Internacional de Turisme Universitat-Empresa de la Universitat Jaume I

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha assistit a una conferència amb la finalitat de promoure la "turismofilia" i la conciliació entre turistes i residents

Sagunt ha estat present aquest matí en el XXII Congrés Internacional de Turisme Universitat-Empresa organitzat per la Universitat Jaume I de Castelló. Sota el lema ‘Turisme eres tu: el valor de les persones’, han començat hui la primera de dues jornades a la qual ha assistit la regidora de Turisme, Natalia Antonino, amb la finalitat de valorar el projecte turístic de Sagunt.

Antonino ha assistit a la ponència ‘Promoure la “turismofilia” com a element de diferenciació entre destinacions turístiques’, a la qual també ha assistit el Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, per a inaugurar la jornada. En primer lloc, Antonino ha destacat que el repte plantejat d’aquest congrés “té un component clau, la conciliació entre turistes i residents”. Per a això, ha destacat algunes de les fórmules adoptades per Sagunt, que té “un projecte de ciutat integrador i dinàmic, cohesionador, amb participació ciutadana, amb activitats educatives, creatives i culturals, amb especial atenció als joves i a la memòria europea”.

PublicitatAVL

Aquest projecte desenvolupat per Sagunt es duu a terme “des d’una governança col·laborativa i participativa entre el teixit associatiu, la institució i el teixit privat que propicien un equilibre conciliador entre el ciutadà i el turista i que aconsegueix atraure a molts més”, ha assegurat. També ha destacat projectes com la iniciació de l’expedient per a la candidatura de Patrimoni de la Humanitat, la creació del Consell Assessor de Patrimoni per a tal fi, l’adhesió a diferents rutes turístiques de caràcter europeu, la Capitalitat Cultural i de la Romanització, ser finalistes dels Premis EDEN pel producte cultural, així com ser seleccionats per a la candidatura a Segell de Patrimoni Europeu.

La regidora de Turisme ha fet esment a una sèrie de criteris que des de Sagunt s’han complit, en primer lloc “criteris basats en la memòria europea a causa de les referències culturals en la història”, així com “un pla estratègic i el seu desenvolupament, amb el qual a través d’una oficina tècnica de coordinació transversal posant l’accent en iniciatives com els Ludi SaguntiniMachina et Escola, Erasmus Plus, entre altres, totes elles amb la participació social corporativa de les empreses del municipi i altres organismes públics i privats”.

A més, ha destacat la importància de “la gestió sostenible, ja que Sagunt forma part de la Xarxa de Turisme Sostenible i actualment treballem en els plans de dinamització i governança amb criteris de sostenibilitat”, fent al·lusió als parcs naturals que envolten Sagunt, les marjals i els tallers didàctics i visites guiades que es duen a terme.

Finalment, Antonino ha assegurat que “queda molt treball per fer, perquè Sagunt ha rebut una herència important de patrimoni i recursos turístics al llarg de la seua història i la nostra obligació és millorar-los”. Tot això sense perdre de vista la candidatura a Patrimoni de la Humanitat “d’una forma hospitalària sota el lema que té aquesta ciutat, com ‘Civitas Amabilis‘”.

Esta publicació està disponible en : Valencià