Sagunt sol·licita a la Confederació Hidrogràfica solucions per a evitar inundacions en la zona de Gausa

En èpoques de pluja s'acumula una gran quantitat d'aigua que ocasiona inundacions en camps, camins i carreteres a causa de les barreres artificials.

Publicitat

L’Ajuntament de Sagunt ha sol·licitat una intervenció important a la Confederació Hidrogràfica.

El president en funcions del Consell Agrari, Enric Ariño, ha declarat que “ens trobem amb una problemàtica relacionada amb els camins i els barrancs de Sagunt. Estem parlant de la zona compresa entre l’autovia que va a Sogorb i, més o menys, el terme de Puçol on està el Picaio. Tota esta zona, en les èpoques de tempestes fortes acumula una gran quantitat d’aigua que al final es canalitza en un únic barranc i confluixen en un punt a l’eixida de l’autovia”.

PublicitatRovira  

Esta zona s’inunda sistemàticament tots els anys i també suposa un perill per a la via fèrria perquè podria en algun cas inutilitzar-la. La via fèrria fa de barrera i seria necessari fer uns túnels per davall o unes canonades més grans que pogueren empalmar amb la séquia de la Rif i ja continuaria fins a la Marjal dels Moros, que a més necessita aportacions hídriques. “Les barreres que s’han fet artificialment impedixen que tota esta aigua puga arribar i, a més, en eixe punt conflictiu on s’acumula l’aigua hi ha un barranc, el barranc de Gausa, que per les transformacions agràries, per l’orografia que ara se li dóna, abans eren planes i l’aigua filtrava més, però ara tenen inclinacions naturals”, ha declarat el regidor.

El barranc té una dimensió no molt àmplia en alguns punts, no més de metre i mig d’ample, que porta una gran quantitat d’aigua i impedix que puga absorbir-la tota. Això fa que es desborde i que passe als camps confrontants inundant-los d’aigua i fang, i en alguns casos també arrancant arbres. Este barranc està a l’altura, més o menys, de la A-21 (antiga N-340 direcció València), on està la bàscula de peatge que en les últimes pluges d’octubre es va inundar i van estar a punt de tallar-la. Ariño ha agregat que “també volen que es canalitze millor eixe barranc, que s’eviten estos problemes que ocasionen als propietaris i que done seguretat als quals puguen passar per les carreteres i que no es vegen arrossegats per estes aigües pluvials”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela