8.2 C
Valencia

Sagunt sol·licita a la Confederació Hidrogràfica solucions per a evitar inundacions en la zona de Gausa

En èpoques de pluja s'acumula una gran quantitat d'aigua que ocasiona inundacions en camps, camins i carreteres a causa de les barreres artificials.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sagunt ha sol·licitat una intervenció important a la Confederació Hidrogràfica.

El president en funcions del Consell Agrari, Enric Ariño, ha declarat que “ens trobem amb una problemàtica relacionada amb els camins i els barrancs de Sagunt. Estem parlant de la zona compresa entre l’autovia que va a Sogorb i, més o menys, el terme de Puçol on està el Picaio. Tota esta zona, en les èpoques de tempestes fortes acumula una gran quantitat d’aigua que al final es canalitza en un únic barranc i confluixen en un punt a l’eixida de l’autovia”.

Esta zona s’inunda sistemàticament tots els anys i també suposa un perill per a la via fèrria perquè podria en algun cas inutilitzar-la. La via fèrria fa de barrera i seria necessari fer uns túnels per davall o unes canonades més grans que pogueren empalmar amb la séquia de la Rif i ja continuaria fins a la Marjal dels Moros, que a més necessita aportacions hídriques. “Les barreres que s’han fet artificialment impedixen que tota esta aigua puga arribar i, a més, en eixe punt conflictiu on s’acumula l’aigua hi ha un barranc, el barranc de Gausa, que per les transformacions agràries, per l’orografia que ara se li dóna, abans eren planes i l’aigua filtrava més, però ara tenen inclinacions naturals”, ha declarat el regidor.

El barranc té una dimensió no molt àmplia en alguns punts, no més de metre i mig d’ample, que porta una gran quantitat d’aigua i impedix que puga absorbir-la tota. Això fa que es desborde i que passe als camps confrontants inundant-los d’aigua i fang, i en alguns casos també arrancant arbres. Este barranc està a l’altura, més o menys, de la A-21 (antiga N-340 direcció València), on està la bàscula de peatge que en les últimes pluges d’octubre es va inundar i van estar a punt de tallar-la. Ariño ha agregat que “també volen que es canalitze millor eixe barranc, que s’eviten estos problemes que ocasionen als propietaris i que done seguretat als quals puguen passar per les carreteres i que no es vegen arrossegats per estes aigües pluvials”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,291FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Torrent enforteix el seu compromís per a erradicar la violència contra les dones

L'objectiu de la mateixa és conscienciar, visibilitzar i previndre a la ciutadania del municipi amb una sèrie d'actes i activitats significatives.

Bétera consciència i sensibilitza sobre la violència de gènere

S'hi ha creat una guia per a dones víctimes de violència de gènere que té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

62 xiquets i xiquetes de l’Eliana planten el seu arbre en el Bosc de la Benvinguda

Després d'esta quarta edició la iniciativa suma un total de 270 exemplars d'oms en procés de recuperació.

L’aeroport de Castelló dona per extingit l’incendi declarat en una aeronau destinada a desmantellament

En el sinistre no s'han registrat danys personals i els materials es limiten a l'aeronau afectada pel foc.

Sanitat declara 53 morts des del dissabte per coronavirus

En estos moments hi ha 15.383 casos actius.
- Advertisement -

: Valencià