Els veïns eixiran al carrer el dijous per a reivindicar l’arribada del tren de rodalia al Port de Sagunt

Quico Fernández: “Tornarem a exigir la construcció, ara al carrer, d'esta infraestructura importantíssima per a Sagunt i el Port de Sagunt”

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, en nom de la Corporació Municipal fa una crida a la participació de la ciutadania este dijous, 4 d’abril, a les 18 hores perquè se sume a la marxa reivindicativa, convocada per la ‘Plataforma Tren de Cercanías al Puerto de Sagunto’ per a instar el Ministeri de Foment a fi d’incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat una partida per a poder portar este transport per a l’ús i gaudi públic.

El recorregut comença al costat de la rotonda del bar de Los Cristales, al carrer Amèrica, continua per l’avinguda Jerónimo Roure, seguirà per l’avinguda 9 d’Octubre (al costat de la Unión Musical Porteña) fins a l’Albereda del Consell, on finalitza el recorregut. En finalitzar la marxa es llegirà un manifest, segons s’ha informat des de la ‘Plataforma Tren de Cercanías al Puerto de Sagunto’.

“Tornarem a exigir, ara al carrer, en una manifestació que esperem que siga massiva, la construcció d’esta infraestructura importantíssima per a la mobilitat entre Sagunt i el Port de Sagunt, especialment perquè el Port estiga connectat amb l’estació de Renfe”, ha declarat l’alcalde, Quico Fernández.

L’alcalde ha manifestat el seu total suport a esta marxa reivindicativa i ha explicat que “s’han fet gestions però no tenim una resposta positiva per part del responsable, que és el Ministeri, ací no hi ha competència municipal ni de la Generalitat, es tracta d’una competència de Renfe i del Ministeri”.

Fernández ha afirmat que “és una reivindicació justa i absolutament viable, perquè mai ningú ha dit que no ho fora”, i ha animat la ciutadania a assistir-hi. “Si tots estem units i unides, com sempre diem en aquesta ciutat, tot és possible”, ha finalitzat l’alcalde.

Tots els partits polítics del municipi, entitats i associacions “van conformar una plataforma a la qual es van sumar més de cinquanta actors per a reclamar que d’una vegada per sempre el Ministeri de Foment actue”, segons indica Eduardo Márquez, el coordinador de la ‘Plataforma Tren de Cercanías al Puerto de Sagunto’. A la província de València, totes les localitats amb més de 15.000 habitants tenen accés a la xarxa de rodalia o al metro, amb l’excepció d’Oliva, que ja ha aconseguit que s’aprove un projecte de prolongació de la xarxa de rodalies fins a Gandia.

“En el cas particular del Port de Sagunt, la Generalitat Valenciana va finançar un estudi, realitzat per l’empresa INECO, en el qual queda acreditada la viabilitat tècnica i econòmica del projecte. A tot això se li suma la petició històrica dels més de 40.000 habitants del Port de Sagunt d’aconseguir el tren de rodalia, pel que s’espera que la marxa siga multitudinària”, segons informa Márquez en un comunicat.

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt al mes de gener es va sumar novament a la reivindicació dels veïns del Port de Sagunt, que des de fa anys demanen l’arribada del tren de rodalia fins al seu nucli de població. Així, l’acord plenari exigeix “a tots els partits polítics amb representació en el Congrés, que plantegen les esmenes oportunes perquè els Pressupostos Generals de l’Estat recullen la partida necessària per al tren de rodalia fins al Port de Sagunt, evitant d’esta manera la gravíssima discriminació cap als habitants d’este nucli de població”.

Este va ser l’acord que va adoptar el ple per unanimitat a proposta del portaveu del Grup Municipal Iniciativa Porteña, Manuel González. Esta proposta també incloïa notificar l’acord al Conseller d’Obres Públiques i al Secretari Autonòmic el contingut d’esta moció, sol·licitant-los una reunió amb tots els portaveus municipals com més prompte millor.

ValenciàEspañol