sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

S’inicien les obres del centre de recepció de visitants del castell de Sagunt

S’ha signat l'acta de replanteig amb la presència de la Conselleria, l'empresa Cydemir, la direcció facultativa i l'Ajuntament

S’inicien les obres del centre de recepció de visitants del castell de Sagunt amb la signatura de l’acta de replanteig. Ha acudit la Conselleria, l’empresa Cydemir, a qui s’ha adjudicat les obres, la direcció facultativa i també l’Ajuntament de Sagunt.

Es finalitzaran les obres que ja estaven fetes des de fa temps i, finalment, es podrà obrir de manera imminent este centre de visitants. És un centre de visitants que parteix d’una demanda per part dels ciutadans. “Un monument com el castell no li pot faltar els serveis bàsics, des dels serveis sanitaris als serveis de cafeteria” ha afirmat l’alcalde Quico Fernández.

A més, este centre de visitants té també una museïtzació, és a dir, que és també un centre d’interpretació del mateix castell. “El castell és un monument molt complex per la seua dilatada història, per la gran quantitat de cultures que s’assenten, per les restes de diferents èpoques i, per tant, necessita una explicació pedagògica per als visitants”, ha declarat l’alcalde.

L’obra és finançada al cent per cent per la conselleria de Cultura i que resoldrà una de les grans reivindicacions de tot el col·lectiu de la ciutat que es preocupa pel patrimoni. Les obres estan valorades en uns quatre-cents mil euros i amb una durada aproximada de tres mesos i mig d’execució. “Nosaltres hem oferit tota la nostra col·laboració i esperem que es complisquen els termes i, sobretot, que el centre de visitants complisca la seua funció al més prompte possible per a bé de tots”, ha afirmat Fernández.

Últimas noticias

Contenido relacionado