Borriana presenta la Fira de la Salut que reunirà a prop de 40 associacions i comerços

La cita tindrà lloc durant el matí del dia 28 en la Plaça Major de Borriana i una de les novetats són les fins a tres xarrades temàtiques que tindran lloc en el Saló de Plens Municipal.

El regidor de Serveis Socials i Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, ha presentat avui al costat del responsable de Món d’Animació, Rafa Gallent, la que serà segona edició de la Fira de la Salut que se celebrarà en el cor de la ciutat de Borriana aquest pròxim diumenge a partir de les onze del matí.

Serà la Plaça Major, com ja es va fer en l’estrena de la Fira de la Salut del passat any, la que aculla els prop de trenta stands amb els quals enguany explicarà la Fira, ja que com han explicat tant Gallent com Navarro “després de l’experiència inaugural del passat any, hem comprovat com a moltes més associacions, col·lectius o comerços de Borriana relacionats amb el món de la Salut s’han mostrat molt interessats a participar diumenge que ve, per açò no hem volgut que ningú quedara fóra i la Fira ha crescut notablement amb tan sol un any de vida quant a participació es refereix”.

D’aquesta forma seran més de trenta associacions les que compten amb el seu espai en la Plaça Major al costat de la desena de comerços que també estaran presents. Segons han explicat des de l’organització “una vegada més disposarem tant d’un punt d’informació saludable, com els llocs destinats a la presa de la tensió arterial, el nivell de glucosa o la nutrició, al que cal sumar una zona de biodanza, una altra de jocs infantils, mascotes o la zona ressò que tornaran a estar a la disposició de tots i totes les assistents”. Però a més, enguany se sumen novetats com “les tres conferències temàtiques que enguany se celebraran durant el matí en el Saló de Plens Municipal, on Carolina García i Susana Aixeta ens informaran amb tot detall sobre “La Salut en països de Cooperació”; la Dra Vicenta Cubells parlarà sobre “Alimentació Saludable”; i Javi Burgos, qui dedicarà la seua conferència a “La Família com a element preventiu de conductes addictives en adolescents”.

A més, i com a eix conductor del matí del diumenge, tornaran a celebrar-se les caminades no competitives d’1 km amb inici i final en la plaça Major que “són el símbol o la forma de fer veure als qui s’acosten a la Fira de la Salut, que els hàbits de vida saludables i la pràctica esportiva són dues de les claus per a una bona salut”.

Cal sumar també que tornarà a oferir-se un “Esmorzar Saludable” als i les assistents i també tindrà lloc un sorteig final d’un xec regale valorat en 100 euros per a gastar en els comerços de la ciutat. Així, el regidor de Sanitat Manel Navarro ha “animat a tothom a acostar-se aquest diumenge a la Plaça Major per a gaudir d’una II Fira de la Salut que en poc temps és ja un referent per a totes aquelles persones que es preocupen per la seua salut diària i que cerquen fórmules, eines i professionals que poden aconsellar-los sobre els principals passos a seguir per a adquirir més hàbits de vida saludable”.

Èxit de públic en la primera de les dues xarrades informatives sobre la Grip

D’altra banda, la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Borriana, Maribel Martínez, ha volgut estar present en la primera de les dues xarrades que des del consistori i els Centres de Salut I i II de Borriana s’han organitzat per a informar a la ciutadania sobre la grip i els seus principals característiques, rumors o qüestions a aclarir per a la població.

Han sigut els metges dels centres de salut borrianenques, Gonzalo Aldana i Sebastián Martínez, els qui han dirigit la sessió celebrada en l’Auditori Juan Varea i que ha comptat amb nombrós públic disposat a resoldre els seus dubtes sobre la Grip, la necessitat de vacunació en determinades edats i sectors de població, així com totes les curiositats que han volgut consultar amb els especialistes.

La mateixa Maribel Martínez ha volgut recordar que “es tracta d’una doble sessió, ja que aquesta ha sigut tan sol la primera d’elles, així que animem al fet que dimecres que ve dia 31 i a les 11:00 hores la ciutadania que ho desitge acudisca al Auditori, ja que hem comprovat com a més de la gent gran, l’interès sobre la Grip i les vacunacions s’estén a molts altres sectors d’edat, per la qual cosa tenen una bona oportunitat de conèixer mijor tot el que comporta la campanya de vacunacions que ja s’ha iniciat”.

ValenciàEspañol