Tres hospitals públics de la Comunitat Valenciana s’acrediten en excel·lència en dos procediments cardiològics

La distinció ha sigut atorgada per la Societat Espanyola de Cardiologia a l'Hospital Clínic de València, a l'Hospital General València i a l'Hospital General d'Alacant

PublicitatAVL

Tres hospitals del sistema de sanitat pública de la Comunitat Valenciana han sigut distingits recentment per la seua excel·lència en dos procediments cardiològics. L’entitat encarregada d’acreditar aquesta excel·lència ha sigut la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) i els hospitals guardonats han sigut l’Hospital Clínic Universitari de València, l’Hospital General Universitari de València i l’Hospital General Universitari d’Alacant. En el cas del Clínic, l’acreditació ha sigut concedida en dues categories.

Sec-Excel·lent TAVI

PublicitatRovira  

El Sec-Excel·lent TAVI és la primera de les categories en la qual s’ha reconegut a dos centres hospitalaris de la Comunitat, concretament a l’Hospital General Universitari de València i a l’Hospital Clínic Universitari de València amb el segell Sec-Excel·lent TAVI. El procediment TAVI consisteix a introduir una pròtesi valvular aòrtica mitjançant un catèter per l’artèria femoral fins al cor per a substituir a la vàlvula malalta. Aquest procediment amb catèter evita la cirurgia convencional que suposa una obertura del tòrax.

Hospital Clínic i General de València

La Unitat d’Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista de l’Hospital Clínic de València realitza a l’any una mitjana de 80 implants percutanis de pròtesi valvular aòrtica (TAVI). El cap de secció d’Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista de l’Hospital Clínic, Juan Sanchis, ha explicat que “es tracta d’un reconeixement a l’esforç realitzat per aquesta Unitat i un al·licient per a continuar treballant per l’excel·lència en la Cardiologia Intervencionista”.

Per part seua, Alberto Berenguer i Óscar Gil, responsables del programa TAVI de l’Hospital General de València, han assenyalat que en els 10 anys de trajectòria que està implantat aquest programa en el centre s’han realitzat quasi 300 casos i que aquest reconeixement reforça que el procediment s’està realitzant amb els estàndards de qualitat que exigeixen les societats científiques. “Ho desenvolupem en plena col·laboració entre hemodinàmica i cirurgia cardíaca, la qual cosa permet un programa TAVI integral no circumscrit a un abordatge exclusivament femoral”, han destacat.

Ablació en fibril·lació auricular

D’altra banda, la mateixa societat científica també ha reconegut el treball desenvolupat en les unitats de Cardiologia de l’Hospital General Universitari d’Alacant i, novament, a l’Hospital Clínic Universitari de València. En aquest cas, la citada acreditació fa referència a l’ablació en fibril·lació auricular, una sèrie de tècniques per a millorar la intervenció en tractaments de lesions permanents en aurícules i facilitar així el manteniment del ritme cardíac.

Per part seua, el cap de Cardiologia de l’Hospital General d’Alacant, Juan Gabriel Martínez, ha explicat que “es tracta d’un procediment que cada vegada té major demanda, ja que en molts casos es tracta d’una solució definitiva per a molts pacients”. Finalment el responsable d’aquesta unitat a l’hospital d’Alacant ha explicat que “durant 2017 aquest tipus d’ablació ha sigut la més freqüent de les realitzades al nostre hospital”.