Salvador Illa anuncia que el procés de vacunació enfront de la COVID-19 començarà el dia 27 de desembre

El ministre de Sanitat ha assegurat que totes les comunitats autònomes tindran aqueix dia les dosis que els corresponguen, d'acord amb el repartiment equitatiu previst.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el 27 de desembre es començarà a administrar la vacuna contra la covid-19, que han desenvolupat Pfizer i BioNTech, i el dia 26 es rebran les primeres dosis.

L’EMA ha d’aprovar el fàrmac en la reunió de dilluns vinent, 21 de desembre, i a partir d’aleshores la Comissió Europea s’ha preparat per a concloure el procés formal en només dos dies, el 23 de desembre, tot i que és una burocràcia que habitualment requereix 67 dies. No obstant això, l’agència manté la reunió prevista pel 29 de desembre per si necessiten valorar més dades.

Segons estableix el pla de vacunació contra la covid-19, durant la primera etapa d’immunització es vacunaran 2,5 milions de persones, les quals seran residents i personal sanitari de residències, així com de centres de grans dependents, i la resta del personal sanitari i els grans dependents no institucionalitzats.

Posteriorment, i malgrat que encara no s’ha decidit en quina fase d’immunització entraran, es vacunaran els més grans de 65 anys, persones amb condicions de risc, persones que viuen o treballen a comunitats o entorns tancats, persones vulnerables per la seua situació socioeconòmica, persones amb treballs essencials, personal docent, població infantil, adolescents i joves, les persones que viuen a zones amb importants brots de coronavirus o d’alta incidència, les dones embarassades o en període de lactància i les persones amb SARS-CoV-2.

CatalanSpanish