Salvament Marítim mantindrà a València el personal de l’helicòpter d’emergències

Diversos col·lectius i institucions havien denunciat que es traslladaria a Palma de Mallorca.

Publicitat

Salvament Marítim no traslladarà finalment al personal de guàrdia de l’helicòpter d’emergències de la base de Manises a la de Palma de Mallorca, tal com havien denunciat diversos col·lectius i institucions. Açò suposarà que el Ministeri de Foment realitze un “esforç pressupostari” i s’incorpore una altra tripulació a Balears, de manera que les dues bases tindran efectius de guàrdia.

Així ho han anunciat este dijous en una roda de premsa de Salvament Marítim per a informar sobre els canvis operatius en el servici en el Mediterrani el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i el director d’operacions de Sasemar, José Luis García.

PublicitatRovira  

García ha explicat que està en vigor un contracte amb l’empresa que presta este servici per a Salvament Marítim i que este acord permet fer “modificacions operatives”. No obstant això, ha asseverat que “en cap moment es va valorar moure l’helicòpter” de València, sinó que es van plantejar mesures relacionades amb el personal.

En tot cas, ha defés que tant les unitats marítimes com les aèries de Salvament Marítim presten servici en tota l’àrea del Mediterrani i que el pla inicial “consistia a instal·lar una guàrdia presencial en la base de Palma” en una decisió que “estava absolutament presa i era tècnica i basada en dades objectives”. “S’estima que millorava el temps de resposta en un 70 per cent en la zona en la qual major nombre de desapareguts, morts i emergències hi ha”, ha agregat.

Igualment, ha valorat que la Comunitat Valenciana “ha sigut i és una de les majors prioritats de Salvament marítim” i ha destacat en este sentit que esta autonomia “compta amb l’únic avió de Salvament Marítim en tot el Mediterrani espanyol”, la qual cosa considera és “prova” de la importància que Sasemar dona a esta comunitat.

No obstant això, ha reconegut que “davant les peticions i preguntes” suscitades pel trasllat de personal que es plantejava, “s’han plantejat diferents opcions i alternatives”. Referent a açò, Fulgencio ha insistit que “mai s’ha plantejat portar-se el servici de la base de Manises” i ha denunciat que “hi ha hagut una clara instrumentalització per part de qui podria patir una rebaixa en les seues condicions laborals”.

INSTRUCCIONS DEL MINISTRE
Per esta raó, Fulgencio ha apuntat que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, li ha traslladat que no vol “entrar en eixa instrumentalització” i li ha donat “instruccions”, de manera que “es faran les adaptacions tècniques necessàries” però en tot cas “se’n va a mantindre en les dues bases el mateix temps de resposta”.

Esta decisió –ha continuat el delegat– suposarà “un augment de la inversió” que ha justificat que “la defensa del servici públic ha d’estar ací”. Preguntat perquè es deu el canvi de criteri, ha explicat que “si no haguérem estat en els temps que estem no caldria haver valorat eixa resposta tècnica”.

García ha argumentat que s’ha avançat una decisió “que possiblement s’hauria fet al febrer o al març” i ha valorat l'”esforç pressupostari” de Foment en “un moment complicat”, a causa de la falta de Pressupostos Generals de l’Estat. “La decisió presa era la correcta, però se’n va a garantir una resposta encara millor per l’obstinació del ministre”, ha emfatitzat el delegat del Govern.

PublicitatJuega Limpio Orihuela