13.9 C
Valencia

Pedro Sánchez promet el seu càrrec davant el rei i sobre la Constitució, sense crucifix ni Bíblia

Pedro Sánchez ha promès el seu càrrec davant el rei Felip VI i sobre un exemplar de la Constitució espanyola.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha promès el seu càrrec davant el rei Felip VI i sobre un exemplar de la Constitució espanyola i, tal com va fer ha al juny del 2018, sense crucifix ni Bíblia.

Sánchez ha complit amb la fórmula de prometre per la seua “consciència i honor” el compromís de “complir fidelment les obligacions del càrrec de president del Govern, amb lleialtat al rei i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, així com mantindre el secret de les deliberacions del Consell de Ministres”.

Després de la lectura del reial decret del seu nomenament, Sánchez s’ha acostat la taula on estava oberta la Constitució i, després d’una inclinació de cap davant el cap d’Estat, ha pronunciat la fórmula de promesa posant la seua mà dreta al costat d’una Carta Magna oberta per l’article 99, el relatiu al procés d’investidura després de les eleccions.

En l’acte han participat també la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, com a notària major del Regne; i els representants del Poder Legislatiu i Judicial: les presidentes del Congrés i el Senat, Meritxell Batet i Pilar Llop, respectivament; el del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i el del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas.

- Publicitat -

Així mateix, estaven presents el cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín; el secretari general, Domingo Palomo i el cap del Quart Militar, Juan Ruiz Casas.

És la segona vegada que Sánchez compleix amb aquest tràmit, pel qual ja va passar al juny del 2018, després de la moció de censura que li va portar a la Moncloa. El líder socialista es va convertir aleshores en el primer president del Govern de la democràcia que prometia el seu càrrec sols davant la Constitució, sense crucifix ni Bíblia.

- Publicitat -

Amb l’arribada de Felip VI a la Prefectura de l’Estat, la Casa Reial va canviar el protocol i va permetre que els alts càrrecs prometeren davant el rei sense símbols religiosos, conforme a la llibertat religiosa recollida en la Constitució, però Sánchez va ser el primer president del Govern que prescindia d’ells.

En aquella ocasió, en la qual Sánchez no havia superat un procés d’investidura, va prometre el seu càrrec davant la Constitució oberta per l’article 62, el que estableix les funcions del rei, inclosa la de nomenar el president del Govern.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,663FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià