Sánchez comunica a Ayuso que Madrid tornarà a ser confinada

Ayuso ha demanat a Sánchez més temps per a decidir entre les opcions que el Govern va posar damunt de la taula.

El cap del Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que el Govern declararà aquest divendres l’estat d’alarma a Madrid, han informat fonts de l’Executiu.

Segons les mateixes fonts, a la conversa que tots dos han mantingut Ayuso ha demanat a Sánchez més temps per a decidir entre les opcions que el Govern va posar damunt de la taula després de tombar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid les restriccions.

Espanya aconsegueix ja arriba ja els 32.688 morts i més de 848.000 contagiats des de l’inici de la pandèmia, segons les dades del Ministeri de Sanitat. En tot el més de 36,4 milions de casos i més d’un milió de morts per la COVID-19.

Després que aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Madrid tombara l’ordre de Sanitat que confinava perimetralment Madrid i altres nou municipis de la regió, Sánchez ha donat un ultimàtum a la Comunitat: o accepta i aplica les restriccions, o decretarà l’estat d’alarma en un Consell de Ministres Extraordinari.CatalanSpanish