Sánchez confirma que el Govern aprovarà la setmana vinent l’ingrés mínim vital

El president assegura que "el Govern no mirarà per a un altre costat mentre els nostres compatriotes formen cues per a menjar".

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha confirmat que l’Executiu aprovarà la setmana vinent l’Ingrés Mínim Vital en Consell de Ministres, un anunci que ja havia avançat este dilluns el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

“És una mesura històrica perquè ningú es quede arrere”, ha manifestat este dissabte el president de l’Executiu durant la seua compareixença en roda de premsa telemàtica des de la Moncloa.

En aquest sentit, Sánchez ha explicat que “serà una prestació habitual, permanent, que ja existeix en altres països d’Europa, per a reduir la taxa de pobresa”.

La quantia de l’Ingrés Mínim Vital, segons ha destacat Sánchez, dependrà del nombre de membres de cada llar i començarà a cobrar-se el mes vinent de juny. El Govern, preveu que arribe a un milió de llars, la meitat d’ells sense amb xiquets, i serà una prestació de la Seguretat Socials, segons ha indicat.

Per al president del Govern, “és vital frenar i reduir la pobresa, especialment la pobresa infantil”. “El Govern no mirarà per a un altre costat mentre els nostres compatriotes formen cues per a menjar”, ha sentenciat.CatalanSpanish