Sánchez: “Els pròxims mesos seran durs, molt durs”

Encara que la situació "no és comparable amb la del 14 de març", quan vam estar "obligats al confinament general", cal "evitar justament arribar a aqueix punt".

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha promés impulsar la “màxima unitat” entre les administracions per a lluitar contra esta segona ona de la pandèmia i ha demanat també a governs, partits i ciutadans aqueixa mateixa unió, perquè és “la clau de la resistència enfront de la pandèmia”.

La unitat “és el nostre horitzó i marca el nostre camí”, ha dit Sánchez en una declaració institucional en la Moncloa en la qual ha insistit que totes les decisions que es prenguen seran en coordinació amb les comunitats.

Una intervenció en la qual, en qualsevol cas, ha insistit a fer una crida a la “disciplina” de tota la ciutadania. “La meua obligació és ser fidel a la realitat, exposar-la sense adorns i amb tota cruesa: la situació és greu”, ha dit el cap de l’Executiu.

Ha afegit que “entre tots hem d’actuar amb determinació, màxima disciplina social i amb unitat” cap a un objectiu, que “torna a ser el de la primera ona: contenir la pandèmia i doblegar la segona corba”.

Encara que la situació “no és comparable amb la del 14 de març”, quan vam estar “obligats al confinament general”, cal “evitar justament arribar a aqueix punt”.

I per això “devem tots, i quan dic tots em referisc a institucions, partits i tots i cadascun dels ciutadans, recordar com frenar al virus i actuar en conseqüència”.

El virus, ha dit Sánchez, “es transmet entre persones, no viatja només”, i per això per a contenir els contagis cal reduir la mobilitat i els contactes entre persones.

“No hi ha una altra solució ni una altra alternativa: a major mobilitat i contactes més contagis”, ha insistit el president del Govern.

I ha subratllat que la unitat ha de ser entre administracions, en l’àmbit europeu i espanyol, entre les forces polítiques i de tots els ciutadans.

“Resistir per a avançar: ho vam fer una vegada i ho tornarem a fer”, ha assenyalat Sánchez, qui ha reconegut que les nostres “defenses han sigut afeblides pel cansament d’aquells mesos tan durs”, però ara coneixem millor com hem de lluitar contra el virus.

El president ha expressat la seua confiança que, malgrat la gravetat de la situació, estiguem “més prop del final de la pandèmia”. “Falta menys perquè la nova normalitat siga normalitat a seques i perquè arribe la vacuna”, ha assenyalat.

ValenciàEspañol