Sánchez comunicarà el diumenge al Rei la llista de ministres

María Jesús Montero serà la nova portaveu del Govern i continuarà com a ministra d'Hisenda.

El president del Govern, Pedro Sánchez, comunicarà este diumenge al Rei la llista completa amb els ministres del seu Executiu, que prendran possessió dels seus càrrecs el dilluns i el dimarts participaran en el primer Consell de Ministres, ha anunciat el Palau de la Moncloa.

María Jesús Montero serà la nova portaveu del Govern i continuarà com a ministra d’Hisenda

María Jesús Montero serà la nova portaveu del Govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos, en substitució d’Isabel Celaá, i continuarà com a ministra al capdavant de la cartera d’Hisenda, segons han confirmat fonts de Moncloa.

D’esta forma, Montero assumirà una tasca més en el nou Executiu de coalició, el càrrec de portaveu del Govern, i compatibilitzarà esta nova responsabilitat amb la cartera d’Hisenda, labor que venia exercint des del mes de juny passat de 2018 quan va ser designada pel lloc per Pedro Sánchez.

Entre els principals reptes que haurà d’escometre Montero en la nova etapa al capdavant d’Hisenda es troba reduir el dèficit públic del 2% del PIB en el qual el Govern confia haver tancat 2019 a l’1,1% en 2020, la qual cosa suposaria escometre un ajust d’uns 10.000 milions d’euros. En el Pla Pressupostari el Govern estimava un dèficit de l’1,7% a polítiques constants enguany.
A més, haurà de treballar per a reduir la ràtio de deute públic d’entorn del 96% del PIB previst en 2019 al 94,6% del PIB compromés per a l’exercici actual.

Per a això, preveu diverses mesures fiscals, com l’augment de Societats, de l’IRPF a les rendes més altes, la creació de les taxes ‘Google’ i ‘Tobin‘ i avançar en fiscalitat mediambiental, entre altres.

CatalanSpanish