25.6 C
Valencia

Sánchez anuncia una bateria de mesures per a reparar a les víctimes de la dictadura franquista

Sánchez: "Gràcies al diàleg social fixarem l'horitzó del salari mínim al final de la legislatura en el 60% del salari mitjà del nostre país".

- Publicitat -AVL

Sánchez compareixia hui davant la Cambra per a exposar les seues propostes als diputats a fi de ser nomenat president, sabent que el diumenge hi haurà una primera votació que no tirarà avant i preparant-se per a la votació del dimarts on, si no canvia cap vot, serà investit per majoria simple amb 167 vots a favor, 164 en contra i 19 abstencions.

“Bon dia. No es trencarà Espanya, no es trencarà la Constitució. Ací el que es trencarà és el bloqueig al Govern progressista democràticament triat pels espanyols”. Així obria el president la seua intervenció en el debat d’investidura en al·lusió tant a la situació política que s’ha viscut este últim any en la cerca de formació de govern com als temors expressats per alguns grups amb relació als suports obtinguts per Sánchez. Durant la seua intervenció, el candidat a la presidència ha abordat la situació, tractant de dissipar estes pors usant els resultats de les eleccions “Els espanyols han votat Govern, no han votat bloqueig, no han votat paràlisi. Totes les solucions, senyories, són respectables, i no ho és la falta de solució. Per això vull mostrar el meu pesar per l’actitud de la dreta a negar-se a solucionar la governabilitat”. Amb estes paraules, Sánchez es dirigia als anomenats “Constitucionalistes”, que han mostrat la seua preocupació pels “suports” que ha obtingut Sánchez, tant per a la seua investidura com per a formar govern, recordant-los que són partits democràtics emparats per la Constitució.

Mantenint esta línia, el candidat ha volgut assenyalar que “El projecte de la coalició progressista està indissolublement lligat a la llibertat. La llibertat no per a fer el nostre capritx, sinó per a no estar sotmés al capritx de ningú. Per a expressar-se. Una llibertat que riny amb la llei mordassa o per a prohibir organitzacions si no pensen com un. Una llibertat per a viure plenament i per a administrar amb dignitat la fi de la mateixa vida. Una llibertat per a no suportar persecució ni postergació per la llibertat sexual, la raça o la procedència”.

Com resulta evident, gran part de la intervenció de Sánchez ha oscil·lat entorn del suport, que ara podria perillar arran de la sentència de la JEC, que rebrà en forma d’abstenció per a obtenir la presidència per part d’ERC. Per tant, el conflicte català, com és habitual, ha tingut protagonisme en el debat, on Pedro ha exposat la intenció de reprendre la via política, allunyant-se de la judicial que ha imperat en els últims mesos, incloent-hi el seu mandat com a president i president en funcions. “El que propose a esta Cambra és recomençar. Necessitem recomençar. Reprendre el diàleg en el punt en el qual els greuges van començar a acumular-se. Reprendre, en definitiva, la senda de la política deixant arrere la judicialització del conflicte”.

Tampoc han faltat les propostes i mesures de govern: L’increment de la inversió en educació al 5% del PIB, el no increment dels impostos a les classes mitjanes en contraposició a l’increment a les rendes superiors a 130.000 euros anuals, una llei de plàstics d’un sol ús, l’ampliació del bo social i prohibició dels talls de serveis a les famílies vulnerables, mesures per a rescabalar a les víctimes del franquisme, prohibició de la prostitució, una nova llei fiscal… entre altres mesures. “Ens comprometem a estendre el conjunt dels serveis públics de benestar a tota la ciutadania, al marge de la seua grandària, el grau de dispersió o l’envelliment de la seua població” afegia Sánchez, al·ludint al caràcter social que pretén donar a la seua legislatura.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià