22.1 C
Valencia

El TUE anul·la la sanció de Brussel·les per ajudes il·legals als clubs de futbol Valencia i Elche CF

En concret, el tribunal amb seu a Luxemburg ha anul·lat la decisió adoptada per l'Executiu el 2016 en considerar que "peca d'errors manifests d'apreciació".

- Publicitat -AVL

El Tribunal General de la Unió Europea (TUE) ha anul·lat este dijous la decisió de la Comissió Europea que declarava que els clubs de futbol Valencia CF i Elche CF haurien rebut ajudes públiques il·legals a través dels avals concedits per l’Institut Valencià de Finances (IVF) i per tant havien de retornar-les.

En concret, el tribunal amb seu a Luxemburg ha anul·lat la decisió adoptada per l’Executiu el 2016 en considerar que “peca d’errors manifests d’apreciació”.

L’assumpte es refereix als avals que l’IVF, institució financera de la Generalitat Valenciana, va atorgar entre el 2009 i el 2010 a fundacions vinculades al Valencia CF, Hèrcules CF i Elche CF. L’objectiu d’estos avals era garantir préstecs bancaris subscrits per estes fundacions per a participar en l’ampliació de capital dels clubs als quals estaven vinculades.

La Comissió Europea va declarar que estes mesures constituïen ajudes d’Estat il·legals i incompatibles amb el mercat interior a favor dels tres clubs de futbol. En conseqüència, va exigir la seua recuperació. Esta decisió va ser recorreguda pels tres clubs valencians.

En una sentència publicada el març del 2019, el Tribunal General va anul·lar la decisió relativa a l’Hèrcules. Este dijous, el mateix tribunal ha emés dos sentències que anul·len, d’igual manera, la decisió quant al Valencia CF i a l’Elche CF, relativament.

Pel que fa al primer, el TUE declara que Brussel·les “va incórrer en un error manifest d’apreciació en declarar que en el mercat no s’oferia cap prima de garantia equivalent”. Els jutges europeus assenyalen que Brussel·les va qualificar “correctament” al Valencia com a “entitat de crisi”, però “va presumir erròniament que cap entitat financera concediria un aval a una empresa en eixa situació” i per tant “no existia cap prima de garantia de referència corresponent en el mercat”.

De la mateixa manera, apunta que la Comissió “no va realitzar una apreciació global tenint en compte totes les dades pertinents que podrien haver-li permés determinar si resultava manifest que el Valencia CF no hauria obtingut facilitats comparables d’un operador privat.

També “peca d’errors manifests”, segons la sentència del TUE, la decisió amb relació a l’Elche CF. En primer lloc, la sentència conclou que Brussel·les va errar “en no prendre en consideració la situació econòmica i financera de la fundació prestatària vinculada a l’Elche CF, la Fundació Elx”.

A més, indica que també es va equivocar en no haver tingut en compte la recapitalització del club per a apreciar el valor de les accions que havien sigut pignorades a l’IVF com a contra garantia, una cosa que la Comissió va considerar “pràcticament nul·la”.

Finalment, igual que en el cas del Valencia, la sentència declara que la Comissió “va presumir erròniament que cap entitat financera concediria un aval a una empresa en eixa situació” i que, en conseqüència, “no existia cap prima de garantia de referència corresponent en el mercat”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,766FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Una xiqueta de 2 anys i la seua mare ferides per un atropellament a Massanassa

Una xiqueta i la seua mare han resultat ferides este matí a conseqüència d'un atropellament a Massanassa.

Un jutjat obliga a la Emshi a pagar prop de tres milions d’euros per la potabilitzadora de Manises

La batalla judicial va començar en 2011 quan l'entitat va decidir que ja no abonaria la compensació econòmica acordada des que a Manises es va instal·lar l'espai per a la potabilitzadora d'aigua.

Detingut un home per matar a la seua parella sentimental a València

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home de 24 anys acusat de matar a la seua parella sentimental en un habitatge del districte de Jesús de València.

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.
- Advertisement -

: Valencià