El Tribunal Suprem confirma la sanció de Turisme a la plataforma Airbnb

El Suprem acorda la inadmissió a tràmit del recurs de cassació interposat per Airbnb contra la sentència del TSJCV que confirmava la infracció de la plataforma.

Publicitat

El Tribunal Suprem ha inadmés el recurs interposat per la plataforma de vivendes turístiques Airbnb contra la sanció que li va imposar la Generalitat Valenciana per no sol·licitar ni mostrar el número de registre dels habitatges que comercialitza.

L’alt tribunal “reafirma” la decisió adoptada per Turisme Comunitat Valenciana i “l’estratègia de lluita contra les plataformes que comercialitzen vivendes sense el número de registre corresponent per a garantir la seua legalitat”, ha assegurat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en un comunicat.

PublicitatRovira  

Segons detalla l’administració autonòmica, la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha acordat la inadmissió a tràmit del recurs de cassació interposat per Airbnb contra la sentència que el passat 9 d’abril el Jutjat Contenciós-Administratiu 4 de València, en la qual ja es desestimava el recurs interposat per la plataforma de lloguer turístic AIRBNB Markting Services contra la sanció interposada per Turisme Comunitat Valenciana, de 30.000 euros.

Incideix Francesc Colomer en què “és una bona notícia per al sector reglat i professional, així com per al model turístic que busquem per a la Comunitat, on l’intrusisme i la competència deslleial no tenen espai”. “El fet que el Suprem ens done la raó davant estos gegants globals és una notícia molt positiva que llança un missatge de no impunitat”, ha dit.

“A la Comunitat no mirem cap a un altre costat, sinó que utilitzem tots els mitjans per a marcar el nivell de qualitat que mereix este sector”, assevera el secretari autonòmic.

En este sentit, ha recordat que la sentència contra Airbnb va ser la quarta que Turisme Comunitat Valenciana va guanyar als tribunals i ha assenyalat que des del 2015 s’han iniciat 54 procediments sancionadors a este tipus de plataformes.

HOMEAWAYRENTALIA I WINDU
Prèviament, i des del 23 de novembre del 2017, els tribunals ja s’havien pronunciat a favor de les sentències interposades per Turisme a les empreses HomeawayRentalia i Windu.

En totes les ocasions els tribunals han dictaminat a favor de la capacitat sancionadora de la Generalitat davant les plataformes que publiciten i comercialitzen per internet allotjaments turístics sense fer constar el corresponent número de registre.

PublicitatJuega Limpio Orihuela