18.8 C
Valencia

Sancionat per no realitzar seguiments a una víctima de violència de gènere

Un guàrdia civil de Novelda ha sigut sancionat amb cinc dies de suspensió de funcions per no haver realitzat el seguiment a una víctima de violència de gènere en "alt risc".

- Publicitat -AVL

Un guàrdia civil de Novelda ha sigut sancionat amb cinc dies de suspensió de funcions per no haver realitzat el seguiment a una víctima de violència de gènere en “alt risc”. L’agent tenia assignada la protecció de la dona a l’abril del 2018.

El Tribunal Militar Central ha desestimat el recurs contenciós disciplinari militar ordinari que va posar l’agent a la resolució del Director General de la Guàrdia Civil al març del 2019 que li imposava esta mateixa sanció a causa de la “negligència greu en el compliment de les obligacions professionals o de les ordes rebudes”.

Segons assenyala el tribunal en la seua resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, l’agent no va realitzar en dues ocasions el seguiment que precisava una víctima de violència de gènere, el risc de la qual s’havia elevat a causa que havia interposat el 25 de març una denúncia contra el seu agressor per infringir una mesura cautelar.

Este procediment estava estipulat en el sistema Viogen, Sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere, que la sergent de l’àrea li va assignar setmanes abans, segons s’exposa en la sentència.

Així, arreplega la resolució, l’agent va deixar sense realitzar una valoració el 4 d’abril, que va haver de fer un altre company eixe mateix dia; i va tornar a no dur-la a terme l’11 d’abril. En este cas, el tinent comandant es va adonar que l’agent no havia realitzat el seguiment l’endemà passat, quan revisava el control que es portava sobre les víctimes de violència de gènere. Segons arreplega la sentència, l’agent va reconéixer estos fets, encara que ho va justificar com “un descuit”.

VA INCOMPLIR ORDRES
Per al tribunal “resulta indubtable” que l’agent va incomplir les ordes que tenia assignades, i considera que “amb la seua conducta poc diligent, va poder posar en greu risc a la víctima, l’agressor de la qual es trobava en llibertat després d’haver eixit del centre penitenciari”.

Per açò, conclou que “en la més favorable de les hipòtesis concorre imprudència greu en la conducta” de l’agent.

Des de la Comandància de la Guàrdia Civil han incidit que esta situació va ser “immediatament esmenada”, “no impedint o interrompent en absolut la continuació de les mesures de protecció de la víctima” i, com a resultat de tot açò, es va iniciar un procediment disciplinari sancionador a l’agent, que ha sigut ratificat pel Tribunal Militar i sobre el qual encara cap recurs davant el Tribunal Suprem.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià