Gandia va imposar 3.128 sancions per incompliment de l’Ordenança de Convivència

Àngels Pérez: "Durant aquests tres anys hem combatut de manera estricta els comportaments incívics aplicant l'Ordenança de Convivència per eliminar l'estigma de destinació de vacances per al descontrol que es va aplicar la passada legislatura”.

sancions

La regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez i l’intendent cap de la Policia Local, Marc Cuesta, han comparegut aquest matí en roda de premsa per fer balanç de les actuacions que la Policia Local ha dut a terme els mesos de juliol i agost dins el dispositiu especial d’estiu.

Àngels Pérez va informar que tal com es va acordar a la Junta Local de Seguretat, aquest dispositiu es va coordinar tant amb la Policia Nacional, com amb la Guàrdia Civil, cada un dins les seues competències, per complementar-se en totes aquelles actuacions que foren necessàries per a garantir tant la seguretat dels ciutadans de Gandia com de totes les persones que ens visiten

En el cas de la Policia Local aquest any es va disposar d’un total de 21 agents al torn del matí, 15 agents en el torn del vespre i 14 agents per al torn de la nit, que sumen un total de 50 agents per dia.

Al llarg dels mesos de juliol i agost i per garantir el compliment de l’Ordenança de Convivència, s’han imposat 3.128 actes de les quals 2.797 es corresponen a generació de soroll: habitatges (867), cotxes discoteca (136), i soroll al carrer (1.164). A més, es van obrir 86 expedients per botellot, 114 per orinar a la via pública, 110 per venda ambulant i 21 denúncies per diversos incompliments relacionats amb la tinença d’animals.

La regidora de Seguretat va aprofitar la seua intervenció per a agrair als membres de Protecció Civil, Policia Local i altres forces i cossos de seguretat de l’Estat el treball realitzat durant el mes d’agost causa de l’incendi originat a Llutxent i que va afectar el nostre terme municipal. “Molts voluntaris de Protecció Civil de la ciutat i també d’altres llocs es van oferir per col·laborar. També molts dels agents de la plantilla de la Policia Local que estaven de vacances es van incorporar al seu lloc de treball de forma voluntària i això demostra l’alt nivell d’implicació dels integrants de la plantilla. Vull agrair l’esforç i el treball incansable que han estat realitzant aquests dies tant els voluntaris de Protecció Civil i Policia Local al costat dels membres de Creu Roja”.

“Van ser moments molt durs i vaig poder comprovar com van estar en tot moment donant el millor d’ells mateixos.Primer van treballar per assegurar la integritat de les persones, fent el desallotjament, prestant especial atenció a les famílies amb nens, gent gran o usuaris de la residència desallotjada, transmetent paraules de calma i d’ànim en tot moment. I després de l’incendi va arribar la tasca d’acompanyament als veïns i veïnes afectats i en aquests moments tan crítics van actuar amb la màxima humanitat, sensibilitat i respecte cap a les famílies”.

Per la seua banda, Marc Cuesta va destacar l’augment de les actes imposades en un 3% respecte a l’any passat, un augment que Marc Costa va atribuir “a la feina i la pressió policial que vam realitzar cada dia per tal de garantir la convivència en un destí que augmenta molt la seua població durant l’estiu. Durant aquest estiu, els agents han realitzat un total de 12.500 actuacions”.

Cuesta ha destacat especialment l’augment dels informes que s’han remés a l’Agència Valenciana de Turisme una vegada que les inspeccions realitzades pels agents de la Policia Local detectaven un apartament de lloguer il·legal. Durant els mesos de juliol i agost els policies van remetre un total de 135 expedients a l’AVT, una xifra que multiplica per 6 els informes remesos durant el mateix període de temps en l’any 2017.

Per a finalitzar, Pérez ha destacat que “Durant aquests tres anys hem combatut de manera estricta els comportaments incívics aplicant l’Ordenança de Convivència per eliminar l’estigma de destinació de vacances per al descontrol que es va aplicar la passada legislatura. Creiem que aquest és el camí i les dades turístiques ens han donat la raó. Seguirem treballant en aquesta línia”.

Publicitat