3:00 am - Wednesday, 3 June 2020

El Consell i l’Ajuntament de Castelló signen un acord per al sanejament i depuració d’aigües residuals

- Publicidad -Reciplasa

La depuradora de Castelló, de titularitat i gestió municipal, està dissenyada per a tractar 45.000 m3/dia, la qual cosa equival a donar servei a una població de 199.500 persones.

Coronavirus
GVAMobilitat Matriculació
CaixaOntinyent DiVal AMIC
mascarillas
- Publicidad -Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián i el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, en nom de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar), han signat un acord amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, per al finançament i execució d’obres de sanejament i depuració d’aigües residuals en el terme municipal.

Les actuacions consisteixen en la millora del procés de digestió anaeròbia de l’estació depuradora de Castelló, de l’estació de bombament per a la recuperació de les aigües residuals procedents dels desbordaments del col·lector centre previ a l’eixida a la platja de la Pineda, instal·lació de sistema de detecció, cuantificació i tamisat d’alleujament del col·lector centre a l’entrada de la depuradora i la seua cobertura fins al camí Donació.

A més, es realitzarà l’adequació del sistema de control digital del funcionament de les instal·lacions i la integració de bombaments secundaris en el sistema de telecomando, l’adequació del canal de desinfecció número 1, la modificació del by-pass general d’alleujament de la depuradora i la renovació de l’estació de bombament d’aigües residuals Ferrandis Salvador II-Aeroclub.

Totes aquestes actuacions de millora d’ aquestes infraestructures tenen un pressupost estimat d’1.520.801,97 euros, IVA inclòs.

A més, es duran a terme altres actuacions de connexió de nuclis dispersos de sistema de sanejament per un pressupost estimat de 900.000 euros, IVA inclòs. Així, l’import estimat conjunt de totes aquestes actuacions es quantifica en 2.420.801,97 euros, IVA inclòs.

D’aquesta quantitat, la Epsar finançarà fins a un màxim del 90% del pressupost definitiu dels projectes aprovats de les actuacions de millora d’infraestructures, és a dir, 1.368.721,77 euros, i fins a un màxim del 60% del pressupost de les actuacions de connexió de nuclis dispersos sense sistema de sanejament, això és, 540.000 euros.

Una depuradora amb 40 anys de funcionament

La estació depuradora d’aigües residuals de Castelló, de titularitat i gestió municipal, es va construir en 1979 i està dissenyada per a tractar 45.000 m3/dia, la qual cosa equival a donar servei a una població de 199.500 persones. Recull i tracta les aigües residuals del municipi de Castelló i de la zona de la platja de Benicàssim.

Tant la xarxa de col·lectors i estacions de bombament externes, com la pròpia estació depuradora presenten deficiències que han de ser reparades i millorades per a continuar donant un servei complet i adequat.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Comunitat Valenciana no passarà a Fase 3 este pròxim dilluns

La consellera ha demanat prudència i esgotar al màxim els 14 dies aconsellats entre fase i fase.

Les anàlisis d’aigües residuals no detecten pràcticament la presència del virus

Eugenio Calabuig assegura que és una eina fiable i capaç de “monitorar ciutats” per a saber a través de l'aigua bruta quan i on existeixen possibles focus de contagi.

La Pobla de Vallbona suspén les festes fins a octubre

Se cancel·la el XIII Festival Ceba-rock i el I Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Pobla de Vallbona.

Les universitats començaran el curs de forma semipresencial

També han anunciat data de l'inici de les clases, diferent per a primer curs i següents.

El mercat ambulant de roba de Vila-real es reprén este dimecres

El mercat ambulant de roba i complements tornarà amb 75 llocs de venda en una ubicació provisional

Esta publicació està disponible en : Valencià