20.6 C
Valencia

Sanitat acorda prohibir fumar al carrer i el tancament de discoteques en tota Espanya

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha detallat les mesures i recomanacions que s'han aprovat en la reunió extraordinària del Consell Interterritorial

- Publicitat -AVL

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha abordat amb les comunitats autònomes l’evolució de la pandèmia del coronavirus en una reunió extraordinària del Consell Interritorial del Sistema Nacional de Salut este divendres. En la trobada, han sigut aprovades “per unanimitat” onze mesures que abasten set àmbits, tres recomanacions i una indicació. “Per primera vegada, s’han aprovat actuacions coordinades en matèria de Salut Pública en benefici de totes les comunitats autònomes”, ha destacat el ministre abans de detallar la bateria de mesures.

Illa ha felicitat les persones majors pel seu “comportament exemplar” i “l’estricte compliment de les mesures” i s’ha dirigit especialment als joves, ja que algunes de les exigències aprovades este divendres “els afecten més directament”. Estes normes es faran efectives quan les comunitats autònomes puguen transposar-les a la seua legislació, “a partir de l’ordre que s’enviarà hui mateix”.

Oci nocturn
En primer lloc, es decreta el tancament de discoteques, bars de copes i sales de ball amb o sense música en directe en tot el territori d’Espanya. A més, en els establiments d’hostaleria i restauració s’haurà de garantir una distància mínima entre taules d’un metre i mig amb un màxim de 10 persones per grup. El tancament serà com a més tard a la 1.00 de la matinada, sense que puguen admetre’s nous clients a partir de les 12.00.


Fumar al carrer
Com ja havia adoptat Galícia, Canàries i Melilla, estarà prohibit fumar al carrer i a les terrasses si no es pot garantir la distància interpersonal de dos metres.


Centres sociosanitaris
Respecte als centres sociosanitaris, s’està plantejant fer proves PCR a tots els nous ingressos amb 72 hores d’antelació. També es realitzarà als empleats que tornen de permisos i vacances, i als nous treballadors que s’incorporen.

Residències de majors
En les residències s’hauran de limitar les visites a una persona per resident i una hora al dia, excepte si l’ancià es troba en el moment final de la vida. En estos centres, també s’haurà de limitar les eixides de les persones majors.

Sancionar els botellons
El ministre ha recordat que “el botelló està prohibit” i ha encoratjat “a aplicar les sancions en esta matèria que cada comunitat autònoma haja disposat”. Salvador Illa ha instat als joves que es mantinguen “disciplinats” davant el gran augment de contagis en les últimes setmanes. “Que quede clar: beure al carrer està prohibit, no es pot beure al carrer”, ha insistit.

Garbellats a grups específics
També s’estableix l’obligatorietat de fer garbellats amb PCR a grups específics on es tinga constància de brots, com a poblacions de risc, en centres sociosanitaris, centres educatius o blocs habitatges.

Esdeveniments multitudinaris
Quan es programen esdeveniments multitudinaris, les autoritats sanitàries hauran de dur a terme una avaluació de risc prèvia per a cada activitat.

Recomanacions
També s’han pactat dos recomanacions per a la població general que consisteixen a limitar les trobades socials als grups de convivència estables i limitar aqueixes trobades a un màxim de 10 persones. I també es recomana als centres sanitaris fer PCR de manera periòdica per a assegurar-se que no hi ha cap treballador contagiat.

Autorecordatori
Finalment, les comunitats autònomes s’han compromés a “disposar de tots els mitjans i capacitats de detenció precoç, la viligancia de casos i sistema sanitari”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El dia 22 transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus

Amb motiu d'esta celebració inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat, els transports autonòmics obrin les seues portes tot el dia.

El PSPV de Massanassa proposa reparar el muret i la tanca del Passeig del Barranc

El PSPV-PSOE de Massanassa ha registrat una proposta per a reparar el mur i la tanca que delimiten el barranc de Chiva al llarg del carrer Passeig del Barranc.

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.
- Advertisement -

: Valencià